Enver Kılıç ve Zabit Kişi’den 17 Gündür Haber Alınamıyor; Ailer Dünyaya Seslendi: Yardım Edin..

Kazakistan’dan Kırgızistan’a deport edildikten sonra 30 Eylül’de uçağa binerken alıkonulan Enver Kılıç ve Zabit Kişi’den 17 gündür haber alınamıyor. Ailelerin tedirgin bekleyişi devam ederken Enver Kılıç’ın eşi görüntülü olarak yayınladığı mesajla eşinin bulunabilmesi için yetkililere seslendi.
Eşinin 2 haftadır bu şekilde kayıp olduğunu bir videoyla anlatan ve sosyal medya aracılığıyla duyuran Birsen Kılıç, başta Birleşmiş Milletler ve Kazakistan yetkilileri olmak üzere bütün dünyaya seslendi.
Eşinin hayatından endişe ettiğini söyleyen Birsen Kılıç, kaçırılmış olabileceğini belirttiği eşinin bir an önce bulunmasını istiyor.

Kırgızistan’da bulunan Türk vatandaşı Enver Kılıç, Hollanda’ya gitmek üzere gittiği Kazakistan’ın Almatı havaalanında evrakların sorun olduğu gerekçesiyle geri çevrildi. 15 gün sonra Kırgızistan’a deport kararı çıkarılan Enver Kılıç Kırgızistan’a inmezken kendisinden de bir daha haber alınamadı.
Aileler daha önce twitter hesabahıda şu açıklamayı yapmıştı;
“Enver Kılıç ve Zabit Kişi 16 Eylül 2017 tarihinde Kazakistan Almatı havalimanından uçağa binecekken havalimanında alıkonuldular. 30 Eylül 2017 günü Almatı’da mahkemleri oldu. Mahkeme Kırgızistan Bişkek’e deport edilmelerine karar verdi. 30 Eylül 2017 günü KG 109 sefer sayılı Airastana havayolu şirkt.18:00 Bişkek uçagına bindikten sonra uçak kalkmadan evvel indirilmişler. Avukatları havalimanındaki yetkillere sorduğunda ilgilileri bilgi vermemektedir. 30 Eylül 2017 saat 17’den itibaren Enver Kılıç ve Zabit Kişi hakkında Kazakistandaki ilgili makamlara başvurmamıza rağmen haber alamıyoruz.”