Siyasi Soruşturmalar Gurubu Uyardı: Dna, Bütün Telefon- Bilgisayar Konuşma ve Yazışmalara Erişebilecek

Siyasi Soruşturmalar Gurubu (Grupul de Investigatii Politice), geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA)’nın ülkedeki bütün telefon ve bilgisayar konuşma, yazışma ve datalarına erişim için yazılım kullanmaya başladığını duyurdu.
AdsızGIP, facebook üzerinden yaptığı uyarıda DNA’nın facebook, Google, Dropbox v.s. üzerinde yapılan bütün hareketleri kontrol edebileceğini açıkladı.
Telefon ve bilgisayardaki silinen dosyalar dahil DNA’nın bütün telefon ve bilgisayarlara erişmeye başladığını duyuran GIP açıklaması şöyle: “ DNA, her türlü telefon (Çin üretimi de da dahil olmak üzere), her türlü bilgisayarın hareketini takip etmek için, gereken bilgisayar ve yazılımlarla donatıldı. DNA, silinen bütün kayıtları da ele geçirebildiği gibi bilgisayar kullanılmasa bile telefonun GPS’inden kayıt dışı olsa bile yerinizi tespit edebilecek.”
Açıklamada, DNA’nın sim kartlarını klonlayarak telefonlara erişmeye, kullanıcının yerini tespit etmeye ve bulunduğu ortamı görüntüleyebileceği de kaydedildi.