Sosyal Medyada Mesut Kaçmaz ve Ailesi İçin ‘Özgürlük’ Kampanyası: “Freedom To Kacmaz Family”

Pakistan Lahor’da 27 Eylül tarihinde sabaha karşın evi basılarak kaçırılan Pak-Türk okulunun eski yöneticilerinden Mesut Kaçmaz ve ailesinden hala haber alınamıyor. Pakistan gündemine oturan kaçırma olayıyla ilgili farkındalık oluşturma kampanyaları devam ediyor. Sosyal medyada ellerinde ‘#FreedomToKacmazFamily’ pankartı ile çekilen fotoğraflarla hukuksuzca kaçırılan aile için yardım isteniyor. Diğer yandan 13 Ekim Cuma saat 11’de Kanada’nın başkenti Toronto’da Pakistan Büyükelçiligi önünde hukuksuz kaçırma hakkında basın açıklaması yapılacak.
Kampanyaya katılanlar arasında yer alan Ahmet Bozkuş elinde “Freedom To Kacmaz Family” yazılı kağıt ile fotoğraf çekildi. Kampanya sosyal medyada yaygınlaşıyor. İşte o karaler;



Kampanya için hazırlanan videolardan biri;
Toronto’da Pakistan Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapılacak 
Hukuksuz kaçırma olayıyla ilgili olarak 13 Ekim Cuma saat 11’de Kanada’nın başkenti Toronto’da Pakistan Büyükelçiligi önünde basın açıklaması yapılacak. Geçtiğimiz günlerde tüm dünyayaya seslenen eğitimciler, gönüllülerden bulundukları ülkelerdeki Pakistan Büyükelçilikleri ile konsolosluklarına gidip, dilekçe vermelerini istemişti.

Eğitimciler şunları söylemişti:
“Özellikle ABD ve Avrupa’da bulunan insanlar mümkünse konsolosluklara gitsinler. Bu mesele ile ilgili dilekçe versinler ve açıklama istesinler. Bunları görüntülerini de çekip yayınlasınlar. Biz mümkün olduğunca bunu uluslararası dünyada mesele haline getirmek istiyoruz. Etkisi çok fazla oluyor. Yurtdışında olan bir haber Pakistan medyası tarafından anında kullanılıyor. Bu doğrulduda insanlar sosyal medya destlerini de esirgemesinler. Bütün bu gayretler önemli. Çünkü bunlar medya kanalıyla buradaki ilgili kişilere hemen ulaşıyor.”