Hükümet ‘Uyduruk Görüntüler’ Demişti… Sefter Taş’ın Babası: Devlet Oğlumun IŞİD Tarafından Yakıldığını Kabul Etti

1 Eylül 2015’te IŞİD tarafından kaçırıldığı belirtilen er Sefter Taş’ın yakılarak öldürüldüğü kesinleşti. Baba Aydın Taş, gaiplik davası haberinin ardından devlet yetkililerinin kendisini ziyaret ettiğini ve oğlunun örgüt tarafından yakıldığını teyit ettiklerini söyledi. Baba Aydın Taş geçtiğimiz günlerde oğlunun bulunması için dava açmıştı. Duruşma öncesi Garnizon Komutanı ve Kaymakam, Taş ailesinin evine gelerek Sefter Taş’ın “şehit olduğunu” bildirdi.
Görüşmeyi Journo.com’un durumu anlatan baba Taş, “Bu sabah beni arayıp eve geleceklerini belirttiler. Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” dedi. Baba Taş, Iğdır Aralık Aşağı Aratan köyünde taziye çadırı kurduklarını ve garnizon komutanlığı tarafından oğlu için köy mezarlığında anıt mezar yapılacağını söyledi.
devlet
KURTULMUŞ ‘UYDURUK GÖRÜNTÜLER’ DEMİŞTİ
IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi askerler Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak infaz edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Görüntülerin ardından hükümet tarafından açıklama yapılmamış, gece yarısından itibaren internet yavaşlatılmıştı. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı düşünülen askerdi. Basına konuşan Taş ailesi, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.
Genelkurmay Başkanlığı, görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını ifade etmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’den teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler” demişti.