FBI, Las Vegas’daki Saldırıdaki IŞİD Bağlantısını Reddetti: En Az 58 Ölü, 500 Yaralı!

Amerika’nın Las Vegas kentinde bir açık hava konserinde silahlı saldırı düzenlendi. 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock, otelin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Yetkililer ölü sayısının 58’e yükseldiğini açıkladı, saldırı da 500’den fazla yaralı olduğu ifade edildi. Reuters haber ajansı saldırıyı IŞİD’in üstlendiğin duyurdu.  FBI ise saldırganın IŞİD bağının olmadığını açıkladı.
ABD basını, 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock, bir ‘bölge sakini’ olduğunu duyurdu. 10 silahlı saldırganın katliamın ardından intihar ettiği, Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley’in ise gözaltına alındığı ifade edildi.
Saldırganın kardeşi: “Dini ve siyasi bağlantısı yok”
Saldırının sorumlusu Stephen Paddock’un kardeşi Eric Paddock, saldırıya anlam veremediğini belirterek “Gökten bir asteroid düşmüş gibi oldu” dedi. Paddock, saldırının sorumluluğunu üstlenen terör örgütü IŞİD’in iddialarının aksine kardeşinin ‘dini ve siyasi bağlantıları olmadığını’ söyledi.
Florida eyaletindeki Orlando kentinde bulunan evinin önünde CNN’den John Couwels’e konuşan Paddock, saldırganın kardeşi olduğunu doğruladı. Kardeşiyle en son, Irma kasırgası sonrasındaki elektrik kesintileri sırasında mesajlaştıklarını ifade eden Paddock, “Stephen bir iki hafta önce telefonda annemle konuştu. Bu yaşananları anlamlandıramıyorum” diye konuştu.
CNN’in röportajı sırasında eve gelen FBI yetkililerinin de Paddock’un ifadesine başvurduğu kaydedildi. BBC’de yer alan habere göre de kardeşini “dini ve siyasi bağı olmayan biri” olarak nitelendiren Paddock, kardeşinin silahlara düşkün biri olmadığını ve askeri geçmişinin bulunmadığına dikkat çekerek “Otomatik silahı nereden buldu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
laswegas
Trump açıklama yaptı
ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Las Vegas’taki korkunç saldırının kurbanlarına ve ailelerine en içten taziyelerimi ve sevgimi sunuyorum. Tanrı sizi korusun!” ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması yapan polis, ‘bölge sakini’ olarak nitelediği saldırganın Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından kalabalığın üzerine ateş açtığını ve güvenlik güçlerince öldürüldüğünü duyurdu. İki aracın arandığı, saldırıdan önce saldırganla seyahat eden Asya kökenli Marilou Danley bir kadın için de arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Las Vegas Polis Şefi Joseph Lombardo, “Saldırganın yalnız hareket eden, ‘yalnız kurt’ olduğuna inanıyoruz” dedi.

ABD basını, saldırganın 64 yaşında  Stephen Paddock adında ABD vatandaşı olduğunu söyledi.
Amerikan’nın Sesi’ne göre, NBC televizyonu ise saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu sürdü. NBC’nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Paddock’un sabıka kaydı mevcut, otel odasında da birden fazla silah bulundu.Haberde, Paddock’un Marilou Danley ile birlikte yaşadığı kaydedildi. Saldırı sırasında Danley’nin saldırgan ile otelde olup olmadığı netlik kazanmadı.
Yerel saatle akşam 10.00 civarında düzenlenen saldırıda otomatik silah kullanıldığı tahmin ediliyor. Görgü tanıkları peş peşe yüzlerce kurşun sesi duyduklarını söylüyor. Haber ajansı Associated Press, Harvest 91 adlı üç günlük müzik festivalinin son gününde, konser alanında 40 bin civarında seyirci olduğunu bildirmişti.
Saldırı sonrasında, konser alanının hemen yakınında McCarran Uluslararası Havaaalanı geçici olarak kapatıldı.