"anneler Ağlamasın" Diyen Ayşe Öğretmen de Çocuğunu Hapishanede Dünyaya Getirecek

Beyaz Show’a telefonla katılarak “Çocuklar ölmesin” diyen Ayşe Öğretmen’in cezası kesinleşti: 1 yıl 3 ay hapis! Çelik, karar duruşmasında 2-3 aylık hamileydi ve çocuğunu hapisteyken dünyaya getirecek.
Güneydoğu Anadolu ve Doğu bölgelerinde sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a telefonla katılarak “Çocuklar ölmesin” diyen öğretmen Ayşe Çelik’in hapis cezası onandı. 1 yıl 3 ay hapis kararı verilen Ayşe Öğretmen’in cezasına avukatları itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Çelik hakkında verilen hapis cezasını onayladı.
AYŞE ÖĞRETMEN DE ÇOCUĞUNU HAPİSTE DOĞURACAK
Çelik’in avukatları yaptıkları açıklamada, Çelik’in bu karardan sonra hapse gireceğini, karar duruşmasında 2-3 aylık hamile olduğunu ve muhtemelen çocuğunu hapisteyken doğuracağını belirttiler.
Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararında, Çelik’in suç tarihinde PKK’nin şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetmişti.
ORANTISIZ CEZA
2. Ceza Dairesi onama kararına gerekçe olarak şunları gösterdi:
“Sanık Ayşe Çelik’in ulusal bazda yayın yapan bir TV kanalında ekrana gelen programın canlı yayınına telefonla bağlanarak PKK/KCK terör örgütünün doğu ve güneydoğudaki bazı yerleşim birimlerinde örgüt militanları tarafından yollara barikatlar, kurulması, hendekler kazılması ve bombalı tuzaklar yerleştirilmesi ve sözde özyönetim adı altında işgal eylemleri gerçekleştirilmesi neticesinde bu yerde yaşayan ve evini terk edemeyenleri rehin olarak alan ve canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşı yasanın verdiği yetki ve sorumlulukla azami gayret göstererek mücadele eden güvenlik güçlerinin operasyonlarını salt orada yaşayan sivillere karşı yapılıyormuş gibi göstermek suretiyle terör örgütünün güneydoğudaki yerleşim yerlerindeki eylemlerini meşru göstermeye çalışması şeklinde gerçekleşen eyleminin silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, teşvik edecek nitelikte olduğu anlaşılmakla yerel mahkemenin kabulünde belirtilen gerekçelerde herhangi bir isabetsizlik görülmemekle…”

AYŞE ÖĞRETMEN NE DEMİŞTİ?
“Türkiye’nin Güneydoğu’sunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız ve bir şekilde dur demelisiniz. Ölen çocuklara sevinen zavallı insanlar var. O insanlara yazıklar olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz. Ben öğretmenim. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler? O güzel, masum, tertemiz yürekli öğrencilerin gözlerinin içine nasıl bakacaklar? Burada yaşananlar çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun artık bizi, bize el verin. Yazık artık insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.”