Avrupa Komisyonu’ndan Çağrı: Romanya ve Bulgaristan Schengen Bölgesine Girmeyi Hak Etti

Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos, “AB Konѕeуі’nі Romanya ve Bulgaristan’ı Schengen bölgesine dahil etmeye çağırıyoruz.” dedi.

Avrupa Komisyonu, AB Konseyi’ni Romanya ve Bulgaristan’ı Schengen bölgesine dahil etmesi çağrısında bulundu. Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos, “AB Konѕeуі’nі Romanya ve Bulgaristan’ı Schengen bölgesine dahil etmeye çağırıyoruz.” dedi.
AK’nin çağrısında AB ülkelerinin, ortak tehditlere birlikte ve daha istikrarlı bir Schengen alanında hep beraber karşı koyabilmeleri için Romanya ve Bulgaristan’ın Schengen bölgesine dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.
Her iki ülkenin Schengen bölgesine girmeyi hak ettiklerine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Konsey, iki ülkenin Schengen sahasına katılmasını bir an önce onaylamalıdır. İki ülkenin iç sınırlarındaki ve AB komşuları ile sınırlarındaki kontrolün kaldırılması kararlaştırılmalıdır. Bulgaristan ve Romanya, AB’nin dış sınırlarını koruma konusunda üzerlerine düşen yükümlükleri yerine getirmeyi başarmışlardır. Bu yüzden her iki ülkenin bir an önce Schengen bölgesine dahil edilmeleri gerekir.”