Bm İçin ABD’ye Giden Çavuşoğlu, Washington’da Protestocuları Dövenleri Ziyaret Etti

BM toplantıları için AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD’deye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Mayıs’ta Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önündeki protestocuları saldırdıktan sonra gözaltına alınan ve halen tutuklu yargılanan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin’i ziyaret etti.
Ziyaretini Twitter hesabından duyuran Çavuşoğlu, paylaşımında, “Washington’da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik” ifadesini kullandı.
Sinan Narin’in ön duruşması 16 Haziran, Eyüp Yıldırım’ın ön duruşması ise New Jersey’den transferini takiben 30 Haziran’da sonuçlanmış ve mahkeme her iki vatandaşın da tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.
10 Ekim’de müteakip duruşma yapılacak
7 Eylül’de prosedürel nitelikteki duruşmada, savcılık ve savunma makamının anlaşmaya varıp varmadığının ele alınacağı müteakip duruşmanın 10 Ekim’de yapılması karara bağlanmıştı. Taraflar arasında anlaşmaya varılamaması halinde, esasa ilişkin jürili bir sonraki duruşmanın ocak ayında gerçekleşebileceği belirtiliyor.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, avukatların girişimleri sonucunda Yıldırım’ın daha iyi koşullara sahip Central Treatment Facility’e transferinin sağlandığını, Narin’in de aynı merkeze transferi için girişimlerin devam ettiğini bildirdi.
Düzenli ziyaret ediliyorlar
Kaynaklar, Narin ve Yıldırım’ın, tutuklandıkları dönemden bu yana gerek Konsolosluk yetkilileri ve avukatları tarafından düzenli ziyaret edildiğini, tutuklular ve aileleriyle iletişim ve iş birliğinin devam ettiği kaydetti.