Cenazeye Saldıranları Savunan Süleyman Soylu’yu Kendi Personeli de Yalanladı

HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldıranlarla karakolda fotoğrafı çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kendi personeli de yalanladı. Soylu’nun saldırganlar için “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” demedikleri yönünde beyanı bulunuyordu. O gece görevli polislerin ifade tutanaklarında ise  saldırganların “Burası Ermeni mezarlığı değil” dedikleri yer aldı.
Cumhuriyet’in haberine göre, polislerin bilgi alma tutanağında yer alan ifadeleri şöyle: “Saat 20.20 sıraları itibarıyla defin işlemi sorunsuz olarak sona erdi. Bu sırada mezarlığın içerisine daha önceden görmediğim ve tanımadığım 3 kişi geldi. Defin işlemi yapanlara mezarlığa defin edilen kişi hakkında bilgi sordular. Defin için bekleyen arasında bulunan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görevden sorumlu Emniyet müdürüne, bu şahısları tanımadığını, bu şahısların problem yaratabileceklerini söyleyerek, “Biz karışmayalım, siz müdahale edin” dedi. Bu talep üzerine görevli personel sözlü ikaz ve uyarı ile şahısların mezarlık dışına çıkmalarını talep etti, onlar da bu uyarılara uyarak mezarlık dışına çıktılar. Daha sonra bu üç kişi mezarlık dışında beklerken tanımadığım başka kişiler de bu şahısların yanına geldi ve kalabalık çoğaldı. Sonrasında bu şahıslar hep birlikte, ‘Şehitler ölmüz vatan bölünmez. Buraya neden gece gömü yapıyorsunuz. Bizim adetimizde gece gömü yok. Burası Ermeni mezarlığı değil’ şeklinde sözlü ifadelerde bulundular.”
‘Siz Ermeni misiniz?’
Diğer polisin bilgi alma tutanağındaki ifade de ise konuyla ilgili “Defin işlemi bitti. Bu esnada kalabalığın içerisinden 3-4 kişilik bir grup ‘Siz burada karanlıkta ne iş yapıyorsunuz, biz Müslümanız bizim dinimizde bu saatte mezarlıkta defin olayı olmaz. Siz o zaman Müslüman değilsiniz, siz Ermeni misiniz bu saatte defin yapıyorsunuz. Cenazenizi buradan alın’ dediler” ifadeleri yer aldı.