Lumina Okullarında Yeni Eğitim Sezonu Heyecanı

Romanya’da 23 yıl içinde eğitimde marka olan Lumina okulları, yeni eğitim-öğretim sezonunu açtı. Beş şehirde faaliyet gösteren 11 okulda 3 bin 800 öğrenci hizmet alıyor.

Başkent Bükreş’in yanı sıra, Köstence, Iaşi, Cluj ve Ploieşti kentlerindeki Lumina okullarında, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi ilk ders zili çaldı. Öğrencilerin okul heyecanına velileri de ortak oldu. Okul bahçelerinde toplanan öğrenciler, eski arkadaşlarına kavuştu, öğretmenlerine sevgilerini çiçek buketleriyle sundu. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ise, arkadaşlarıyla çabucak kaynaştı.

Başkent Bükreş’teki Pallady ve Colentina kampüslerinde yeni dönem heyecanı yaşandı. Öğretmen ve öğrencilerin heyecanına, Romen devlet yetkilileri de ortak oldu. Avrupa Parlamentosu üyesi Claudia Tapardel, Lumina öğrencilerini ‘Romanya’nın yüz akı’ olarak nitelendirdi. Brüksel’de Lumina öğrencilerini ağırladığını hatırlatan Tapardel, öğretmenleri ‘öğrencilerine kendilerini adamış insanlar’ olarak tarif etti. Velilere, “Kendilerini, zekalarını geliştirmeleri, yüreği aydın insan olmaları konusunda onları cesaretlendirin” tavsiyesinde bulunan AB parlamenteri, yeni yılda öğrencilere başarılar diledi.

Açılış töreninde veliler ve mezunlar da okullarda verilen kaliteli eğitim, öğrencilere insani ve pedagojik yaklaşıma övgüde bulundu. Törende, bu yıl yurt dışında madalya kazanan öğrenciler de verilen ödüllerle onore edildi.

Colentina kampüsündeki açılış töreni ise, Sector 2 belediye başkanı Mugur Toader’in katılımıyla gerçekleşti. Lumina okullarının üniversite öncesi eğitimi komple veren zirvede eğitim üniteleri olduklarını kaydeden Toader, bu okullarla işbirliğini sürdüreceği mesajını verdi. Başkan Toader, katıldığı açılış programını sosyal medya hesabından paylaştı.

1994 yılında Köstence ilinde açılan okulla Romanya’da eğitim hizmetlerine başlayan Lumina Eğitim Kurumları, bünyesinde 11 okul barındırıyor. Beş şehirde hizmet veren okullarda 3 bin 800 öğrenci eğitim görüyor.