The Huffington Post: Romanya, Avrupa’nın En Güzel Ülkesi Olmaya Aday

“Romanya, Avrupa’nın en güzel ülkesi olabilir mi?” başlığıyla yer alan gezi yazısını Patti Morrow kaleme almış.

Amerikan’ın online yayın yapan gazetesi The Huffington Post’ta çıkan bir gezi yazısında Romanya’nın muhteşem doğa güzelliklerine övgüler yağdırıldı.
“Romanya, Avrupa’nın en güzel ülkesi olabilir mi?” başlığıyla yer alan gezi yazısını Patti Morrow kaleme almış.
İlgili resim
Romanya’nın; Karpat dağları, Tuna nehri, Karadeniz sahili, Transilvanya ve özellikle macera tutkunları için muhteşem görüntülerin yer aldığı Transfagaraşan dağ yolunun görülmeye değer olduğunu belirten Morrow, Romanya’nın tarihle doğa güzelliklerinin birlikte korunduğu nadir ülkelerden biri olduğunu vurguluyor.
transfagaraşan ile ilgili görsel sonucu
Aynı zamanda iyi bir fotoğrafçı ve gezi tutkunu olan gazeteci Patti Morrow, bir seyahat firması aracılığıyla gezdiği Romanya’nın doğa ve tarihi güzelliklerine hayran kaldığını belirtiyor.
The Huffington Post: România ar putea fi "cea mai frumoasă ţară din Europa" - FOTO
Morrow, Romanya gezisini; şehirler, kaleler, kırsal yerler olmak üzere üç bölüm halinde kaleme almış.
Yazısında Avrupa’nın yeşil başkenti sayılan Bükreş’i gezerek başlayan Amerikalı gazeteci, Parlamento (Çavuşesku) Sarayını, şehrin eski tarihi mimari eserlerini tek tek incelemiş.
Daha sonra Transilvanya bölgesindeki tarihi ve doğa güzelliklere dikkat çeken ve Transilvanya bölgesine hayranlığını ifade eden Morrow, “Transilvanya bölgesinde Avrupa’nın en iyi korunmuş tarihi şehirleri ve doğa güzellikleri bulunuyor.” değerlendirmesini yapıyor.

Sighişoara (Foto: Patti Morrow)

Makalesinde; Avrupa’nın kültür başkentlerinden Sibiu, kış ve yayla turizmi için ideal bir şehir olan Braşov, tarihi Peleş Kalesi ve Transfagaraşan dağ yolu ile Karpatları adım adım gezerek anlatan Patti; yazısını, Romanya’nın Avrupa’nın en güzel ülkesi olmaya aday olduğunu ifade ederek bitiriyor
 
 


Kaynak: https://www.news.ro/cultura-media/the-huffington-post-romania-ar-putea-fi-cea-mai-frumoasa-tara-din-europa-foto-1922400710002017091017199791