Hizmet Gönüllülerinin Festival Kervanı, Bükreş’ten Sonra Yaş’ta Görücüye Çıktı..

Romanya’daki Hizmet gönüllüleri, içerisinde Türk Festivali’ni de barındıran Çok Kültürlü Festival (Festivalului Multiculturalității) kervanını ilk defa Başkent Bükreş dışına taşıdı. Bugün Yaş’da (Iaşi) başlayan ve açılışını belediye başkanı Mihai Chirica’nın yaptığı Kültür Festivali üç gün boyunca şehir sakinlerine kültür ziyafeti sunacak.

Festivalin açılışında konuşan Yaş Belediye Başkanı Mihai Chirica, bu tür kültür etkinliklerine her zaman destek vereceklerini açıkladı.

Festival açılışını yapan Belediye Başkanı Mihai Chirica, düzenlenen çok kültürlü festivalde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bu tür kültür etkinliklerine elinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Chirica, ”Farklı kültürleri aynı festival çatısı altında bir araya getirmeyi başaran organizatörleri kutluyorum. Burada çok farklı kültürden çocuklar var. Her kültürden insanlar diğerlerini tanımaya çalışıyor.”

Chirica, gelecekte de bu tür kültür etkinliklerini desteklemeye devam edeceğini vurguladı.fest (1)

Romen-Türk Hizmet gönüllerinin kurduğu Tuna Vakfı, Lumina Eğitim Vakfı, Uluslararası Iași Spectrum Okulu ile ortaklaşa düzenlediği festivale, Yaş (Iaşi) belediyesi, Çocuk Sarayı ve yerel kurumlar da destek veriyor.

Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce Hizmet gönüllüsü hamur açıp, kebap pişiriyor. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı 30 stand, Yaş sakinlerinin akınına uğradı.

Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, hat ve ebru sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri büyük ilgi görüyor. Özellikle kebap, baklava, tantuni stantlarının yer aldığı geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarına ilgi çok büyük.

Rengarenk folklor gösterileri, Türk-Romen şarkı ve gösterilerle startı verilen festival, Expoziției parkında düzenleniyor. Festival, 9 Temmuz pazar gününe kadar açık kalacak.

fest (2)