Romen Sporculardan Yeni Rekor: Karadeniz’ı Boydan Boya Kürek Çekerek 11 Günde Aşmayı Başardılar

Kendilerine “Atlantik Four’’ ismini veren 5 Romen sporcu, Karadeniz’i kürekle 11 gün, 6 saat 1 dakikada geçmeyi başararak bu alanda dünya rekoru kırdı.
Karadeniz’i geçmenin kendileri için sadece bir antrenman niteliğinde olduğunu söyleyen ekibin asıl hedefinde ise tekneyle Atlantik Okyanusu’nu geçmek var.
Okyanusu kürek çekerek tekneyle geçmeyi başaran ilk Romen ekibi olmak istediklerini belirten “Atlantik Four” ekibi, tekneyle Karadeniz turuna ilk olarak Köstence’ye bağlı Mangalya kasabasındaki limandan başlamış.  Daha sonra Batum-Gürcistan istikametine doğru Karadeniz’i boydan boya 1200 kilometre kat etmeyi başarmışlar.
https://www.youtube.com/watch?v=B30wl-YGMmE
Ekibin bu zor olduğu kadar tehlikeli ve zahmetli yolculuğa başlama nedeni ise alkışı hak ediyor. Grup, tedavi edilemeyen ve nadir hastalıklara yakalanan çocukların tedavi edilebildiği bir hastane yapmayı hedefliyor.
Bu sıradışı turun fikir babası ise Andrei Roşu isimli ünlü maratoncu. Roşu, Atlantik Challange isimli yarışmaya katılabilmek için yanına ekip arkadaşları arayışına girmiş. Yarışmaya ilgi gösteren 4 sporcu da böylece gruba dahil olmuş.