Romanya’nın Siyaset, Bürokrasi ve Sanat Dünyası Lumina’nın Iftar Yemeğinde Buluştu

Lumina Eğitim Kurumları, geleneksel iftar yemekleri programlarının bu seneki son etkinliğini; Romanya’nın siyaset, sanat, eğitim ve fikir dünyasından seçkin misafirleri ağırlayarak taçlandırdı.
Ülkenin 240 seçkin ismi, dün akşam gerçekleştirilen Lumina iftar yemeğindeki dostluk ve kardeşlik ortak ikliminde buluştu.

iftar (1)
Adalet Bakanı Tudorel Toader

Pallady’deki Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB)’nin bahçesinde düzenlenen programa katılmaktan büyük onur duyduğunu belirten Adalet Bakanı Tudorel Toader, güzel atmosferden ve sıcak insani ilişkilerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
cristea
Tiyatro sanatçısı Eugen Cristea

“Lumina, aramızdaki duvarları yok ediyor” diyerek iftar gecesine övgülerde bulunan Romanya tiyatrosunun duayen sanatçılarından Eugen Cristea ise yaptığı anlamlı konuşmada “Beraberce mutlu olalım. Aramızdaki duvarları kaldıralım. Çok kültürlülüğümüzle sevinelim. Bu akşam da istisnai örneklerini gördüğümüz üzere birbirimizi mutlu edelim. ‘Ortak bir yüzümüz olsun’ diyorsanız Lumina’nın ışığı hepimizin yüreğine dolsun.” temennisinde bulundu.

oprea
Ünlü sanatçı Alin Oprea

“Hepimiz tek bir Yaratıcıya inanıyoruz” diyen ünlü müzik sanatçısı Alin Oprea ise iftar gecesini “muhteşem” sözleriyle değerlendirerek Lumina yetkililerine teşekkür etti. Oprea, konuşmasını, “Müslüman dostlarım için oldukça önemli olan bir gecede olmaktan onur duyuyorum. Hangi dinden olursak olalım, nasıl adlandırırsak adlandıralım Allah’ımız bir” sözleri ile tamamladı.
momoc
Dr. Antonio Momoc

Romen akademisyen, gazeteci, Dr. Antonio Momoc da iftarın dostluk iklimine dikkat çekerek”Hangi dinden, kültürden olursak olalım hepimiz eşitiz.” dedi. Momoc, iftar programı için Lumina yetkililerini kutladı.
Misafirler, birbirinden lezzetli Türk yemek, kebap ve tatlılarına övgülerde bulunurken, geleneksel tasavvuf müziği ve Semazen gösterisini ilgiyle izledi. Programda ayrıca, Ramazan’ın dostluk, kardeşlik ve sosyal yönü ile ilgili bir sinevizyon gösterisi sunuldu.
İftar programı, misafirlere ikram edilen Türk kahvesi ve çayı eşliğinde yapılan sıcak sohbetlerle sona erdi.
iftar (7)
Misafirler, birbirinden lezzetli Türk yemek, kebap ve tatlılarına övgülerde bulunurken, geleneksel tasavvuf müziği ve Semazen gösterisini ilgiyle izledi.

iftar (5)
iftar (8)Lumina Eğitim Kurumları, bu seneki Kutlu ayın manevi havasını; Başkent Bükreş başta olmak üzere diğer illerdeki okullarında gerçekleştirdiği 27 iftar programında ağırladığı 5 binin üzerinde konuğu ile birlikte teneffüs etti.
 
iftar (13)
iftar (2) iftar (3) iftar (4) iftar (6)