Romanya’dan Bir Banka Tanıttı: Alış Veriş Kartının Yerini Alacak ‘Akıllı Kol Saatleri’nin Fiyatı 300 Euro’dan Başlıyor..

Hayatı kolaylaştıran akıllı alış – veriş teknolojisinde kartın yerini alacak ‘akıllı kol saati’ devri Romanya’da resmen başladı. Klasik saatleri yeniden hayatımıza sokacak bu uygulamadan faydalanmak isteyenler ortalama 300 Euro’yu gözden çıkaracak.
Romanya’da ilk olarak Cluj merkezli bir banka (Banca Transilvania) tarafından piyasaya sunulan ‘akıllı saat’ uygulaması için dünyaca ünlü İsviçreli kol saati markası, Mondaine Oberthur Technologies ile Mastercard ortaklaşa çalışmış.
BT contactless adı verilen akıllı saatlerle hem ülke içinde hem de uluslararası alış veriş ödeme imkanı sağlanıyor. Yeni akıllı alış veriş saatleri, Cluj-Napoca’da düzenlenecek Techsylvania fuarında da tanıtılacak.
BT contacless saatlerinde bayan ve erkeklere hitap edecek üç çeşit model olacak. Yeni akıllı kol saatler için Banca Transilvania web sitesi üzerinden online sipariş verilebildiği gibi bankanın şubelerinden de sipariş verilebiliyor.
Imagini pentru Ceasul banca transilvania
ALIŞ VERİŞ SAATLERİNİN ÖZELLİKLERİ:
BT contactless saatlerindeki kemerde mini ‘contactless kartı’ yer alıyor. Bu kart, BT’da aktif hale getiriliyor. Model seçeneğine göre saatlerin fiyatı 1.090 ile 1.690 ley arasında değişiyor. Yeni nesil kol saatleri, MasterCard’ın sunduğu contactless teknolojisine göre çalışacak.
BT Contactless saatleri; alış veriş yapılan banka kartları gibi kullanılabiliyor ve saatlerle para hesaplarına girilebiliyor.  
100 ley’e kadar alış verişlerde şifresiz (PIN) kullanılabiliyor.