Bükreş’te Doğan Her Çocuk İçin 560 Euro Teşvik Parası Ödenecek

Bükreş Belediyesi Genel Konseyi (CGMB), Başkent sınırları içerisinde her doğan çocuk için ailesine 2.500 ley (560 Euro) yardım parası verilmesini kararlaştırdı. Konsey, bu kararı önceki gün düzenlenen Belediye Konseyi toplantısında kabul etti.
Belediye İl Meclis Konseyi kararına göre yeni doğum yapan ailelere yardım öngören karar teklifi; 49 kabul ve 1 çekimser oyla onaylandı.
Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a ile ilgili görsel sonucuBundan sonra Bükreş’te doğan her bebek için bir defalığa mahsus ödenecek 460 Euro’luk destek parasını Bükreş Sosyal Yardım Dairesi (DGASMB) organize edecek.
Bir defalığa mahsus belediye yardımından faydalanabilmek için Başkent sınırları içerisinde kayıtlı ve buradaki her hangi bir sağlık kurumunda doğum yapmış olma şartı var.
Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea, ailelere yapılacak belediye desteğinin özel-devlet hastanesinde doğum yapma şartı aranmadan her aileye ödeneceğini söyledi.
Firea, yeni çocuk sahibi olan ailelerin bu imkandan faydalanabilmesi için çocuğunun doğum belgesi, sağlık raporu ve kimliği ile Belediyenin Sosyal Yardım Dairesine başvurabileceğini kaydetti.