Festival Var, Fısstival Var…

[ARİF EROĞLU]

Kendi ifadesiyle 26 yıllık gazeteci Hamdi’nin (bana göre gazete okuyucusu bile olamaz) düzenlediği fısstivalin fiyasko ile sonuçlandığının medyaya yansıması çok rahatsız etmiş anlaşılan. Hamdi, “elinizde görüntü var mı, belge var mı, şu var mı, bu var mı…” diyerek bir teleşa kapılmış ki sormayın.
İyi de sevgili Hamdi belgeye ne gerek var; görünen köy kılavuz ister mi? Festival ortada değil mi? Çek şu döner kuyruklarını, biz de görelim. Ne de olsa elinden hiç düşürmediğin makinanla, bir yerlere arşiv yapmak için ilgili ilgisiz her yerin fotoğrafını çeken sensin, ne oldu fısstivalinde tutukluk mu yaptı kameraların?
Ah Hamdi ah, bir de kendine sosyal mecralarda elemanlar kiralamış anlaşılan. Soysuzun biri yazmış; yok efendim festivale katılma şartları falan filan diye. Sevgili Hamdi de vatandaş tepkisi diye başlık atmış. Ah Hamdi ah, işin gücün palavra.
Elçilikten aldığın zarflar vatan millet sevginin ne derecede olduğunu net gösteriyor. Buna fısstivale katılanlardan aldıkların da eklenince keyfine diyecek yoktur be Hamdi. Neyse gözümüz yok, afiyetle ye. Alan memnun, veren memnunsa bana ne canım!
Hakiki festivale gelince; oradaki istatistikler her saat ortasında alana açılan 5 kapıda 5 dakika süreyle yapılan sayımlardan elde edildi. Bazılarının anlamasını da çok beklemiyoruz zaten. Bir de fotoğraflar ve videolar var yayınlanan. Birilerine alternatif olsun diye de yapılmadı zaten.
Türkiye’yi rezil eden siz, esnafı perişan eden siz, yalan, iftira ve manipülasyon yapan yine siz… Festival deyip fısstival yapan, sonra köpürtmeye çalışan yine siz…
Erdoğan’ın temsilcisi sana bu görevi verdi; ama onun gözünde hala güvenilmez birisin, aklından çıkarma bunu. Onu yine yanıltmadın bu icraatinle. Buna rağmen sana niye hala ağır ve stratejik görevler veriyor ben de merak ediyorum. Lakin, iş yapacağı kimse mi kaldı etrafında? Garibim, adam yokluğundan güvendiği birini yanına alıp sağa sola kendi imzasıyla dilekçeler savuruyor. Ne diyelim; tencere-kapak misali birbirinizi bulmuşsunuz. Erdoğan sizden hizmet bekliyor, fiyasko değil; hadi bakalım biraz daha çalışın, boş durmayın göreyim sizi.
Unutmadan… Memleketteki düzenin böyle devam edeceğini zannetme, aklında olsun diye yazıyorum. Beyefendiye söylemene gerek yok; o senden iyi biliyor durumu…