Romanya’daki Hizmet Gönüllülerinin ‘Ethem Amcası’ Hakka Yürüdü

Dobruca bölgesine ilk gelen gönül erlerine kol kanaat geren ve Romanya’daki Hizmet gönüllülerinin “Ethem amcası” olarak tanınan Kobadinli Ethem Mehmet, 78 yaşında Hakk’a yürüdü.
ethem memetKöstence’ye bağlı soydaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Kobadin ilçesinde yaşayan Ethem Mehmet, önceki gece hayatını kaybetti.
3 Mart 1939 doğumlu olan Ethem amca, hem Çavuşesku döneminde hem de sonrasında bulunduğu yörede her zaman cami ve öğrenci ihtiyaçları ve toplumun problemlerini çözme konusunda gayretleri ile tanınan bir isimdi.
Doksanlı yılların başında bölgeye gelen Hizmet erlerine ilk yardım elini uzatan bahtiyarlardan birisi olan Ethem amca, Kobadinin ilk öğrenci yurdunun açılmasına da önemli katkılarda bulunmuştu.
Türkiye’den gelen hizmet muhacirleri ile birlikte köy köy dolaşarak Kobadin erkek yurduna öğrencileri teşvik eden Ethem Memet, son yaşanan süreçte de hep Hizmet erlerine dua ediyordu.
vefat
Birkaç yıldır şeker hastalığı ile muzdarip olan ve önceki gece 78 yaşında hayata gözlerini yuman Ethem amcanın cenazesi dün öğle namazını müteakiben Kobadin’deki ebedi istirahatgahına dualarla defnedildi. Cenazeye, ailesi, yakınları ve dostları katıldı.