Enes Kanter: Sorun Endonezya’da Başladı. Türk Hükümetinin Yönlendirmesiyle Beni Kaçırmaya Çalıştılar

Romanya’da AKP Hükümeti tarafından pasaportu iptal edilen ve havalimanında gözetim altında tutulan NBA oyuncusu Enes Kanter ABD dönüşü CBS Televizyonu’nda ‘CBS This Morning‏’ programına katıldı. Programda sorunun Romanya’da değil Endonezya’da başladığını söyleyen Kanter, Türk Hükümeti’nin yönlendirmesiyle Endonezya Gizli Servisi peşine takıldığını ve ülkeden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.
ABD’de basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Kanter, “Erdoğan dünyanın gözü önünde korumalarına göstericileri dövme emri verdi. Bunu Washington’da herkesin gözü önünde yaptı. Perde arkasında neler yaptığını siz düşünün” diye konuştu.
‘SUÇSUZ İNSANLARIN SESİYİM’
Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimini mazeret göstererek insanlara baskı uyguladığını savunan Kanter, “Suçsuz insanlar mağdur edildi. Onlar doğruları konuştukları için onları suçlamaya çalışıyor” dedi. İnançları çerçevesinde hareket ettiğini belirten ünlü oyuncu, “Suçsuz insanların sesi olmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın doğru olduğuna inanıyorum” diyerek tekrar Amerika’ya döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.
Dünyaca ünlü basketbolcu Enes Kanter’in pasaportuna Bükreş Henri Coanda Havalimanı’nda el konulmuştu. Pasaportunun Türkiye tarafından iptal edildiğini ve bu yüzden alıkonulduğunu açıklayan Kanter, Twitter hesabından bir video paylaşarak yaşadığı olayı duyurmuştu.
Enes Kanter, ABD’nin önde gelen televizyon kanallarından CBS’de sabah programına katılarak başından geçenleri anlattı.
Sunucu: Hikâyenden çok etkilendim. Pasaportun olmadan nasıl ABD’ye geri gelebildin?
Kanter: Öncelikle ABD Güvenlik Teşkilatı’na teşekkür etmek istiyorum, Oklahama City Thunder’a (oyuncusu olduğu takım), NBA’e, NBPA’e (ABD Basketbol Federasyonu), çünkü hepsi bir takım gibi çalıştı adeta. Gerçekten çılgın bir andı.
Sunucu: Sen Romanya’da olduğunu söyledin ama problem daha önce başladı galiba?
Kanter: Asıl problem Endonezya’da başladı. Gece 2, 2 buçuk civarı uyuyordum, menajerim kapımı çaldı ve şöyle dedi: Endonezya gizli servisi seni arıyor. Çünkü Türk hükümeti onlara benim tehlikeli biri olduğumu söylemiş. Ne yapacağımızı bilemedik, bir şekilde ülkeden kaçmak zorunda kaldık. Önce Singapur’a gittik, sonra da Romanya’ya.