‘Washington’da Korumalara Saldırı Emrini Bizzat Erdoğan Verdi’

Cumhurbaşkanı korumalarının ABD’nin başkenti Washington’daki muhaliflere saldırı skandalının emrini bizzat Tayyip Erdoğan’dan aldığı iddia edildi.
Başkentteki ABD Kamu Televizyonu olarak bilinen Amerikanın Sesi tarafından yayınlanan videoya göre Erdoğan Washington’daki Büyükelçilik Rezidansına gelirken Türk korumalar ve kalabalık ile bir düzine kadar protestocuların karşı karşıya olduğu ama kavganın başlamadığı görülüyor. O sırada protestocuların, megafon yardımı ile ”baby killer Erdogan” (Erdoğan bebek katili!) diye bağırdıkları görülüyor.
Washingtonhatti.com‘un haberine göre, bu sırada Erdoğan’ın yakın koruması Erdoğan ile konuşmaya devam ediyor. Bu süreçte Erdoğan’ın koruması, bir başka korumaya bir emir veriyor. Gri renkli takım elbisesi ve bıyıklı bu ikinci koruma ise önce emri duyuyor. Daha sonra dönüp tekrar emin olmak için emri yeniden tekrar ettirdiği görülüyor. Gri takım elbiseli koruma emri duyduğundan emin olduktan sonra, tam 16. saniyede dönerek hızla diğer korumaların içine koşuyor.
Bundan tam 8, 10 saniye sonra aşağıdaki Türk korumalar bir anda karşıdan bulunan 8, 10 protestocuya saldırmaya başlıyorlar. Yaklaşık bir dakika arabada bekleyen Erdoğan daha sonra, emri alan gri renkli korumanın geri dönmesi ile birlikte arabadan çıkıyor. Erdoğan sonra biraz daha saldırıyı izliyor, arabanın arkasına doğru yürüyor ve yeniden arabanın arkasında olanları izliyor. Sonra ise içeriye giriyor.