Annesiyle Cezaevinde Olan 3 Aylık Betül Bebeğe Ilaçları Verilmiyor

3 aylık Betül bebeğin dedesi isyan etti: Kızım ve damadım içeride neden yatıyor bilmiyorum. 3 aylık torunumun ilaçları bitmiş. Ağzındaki yaraların mikrop kapma riski var. Onun anne sütüne ve şefkatine ihtiyacı var.

İzmir’de Gülen Cemaati üyesi oldukları iddiasıyla eşi Ali İhsan A. ile birlikte geçen ay tutuklanan sınıf öğretmeni Melek A., ağız mantarı rahatsızlığı bulunan 3 aylık bebeği Betül ile birlikte cezaevinde kalıyor. Dede Mehmet Kardeş, torununun tedavisinin cezaevi koşullarında iyi yapılamadığını söyledi.

Buca İlçesinde oturan ve bir kolejde sınıf öğretmenliği yaptığı belirtilen iki çocuk annesi Melek A. ile kapatılan Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kayıt biriminde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan eşi Ali İhsan A., geçen 26 Nisan’da polis tarafından gözaltına alındı. Gülen Cemaati üyesi oldukları iddiasıyla bir gün sonra adliyeye sevk edilen çift, tutuklandı. Melek A., Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki cezaevine, ağız mantarı rahatsızlığı bulunan 3 aylık kızı Betül A. ile birlikte girdi.

Dün cezaevinde açık görüş olduğunu ve kızını ziyarete gittiklerini belirten Mehmet Kardeş, torunu Betül bebeğin hasta olduğunu söyledi. Kardeş, “Bir an önce gereken neyse yapılsın. Kızım ve damadım içeride neden yatıyor ve neyle suçlanıyor bilmiyorum. Avukat tutacak paramız da yok. Torunumun ilaçları bitmiş. Ağzındaki yaraların mikrop kapma riski var. Tedavisinin yapılması gerek. Kızım cezaevi yönetimine ilaçlarının bittiğini söyleyecekti. Biz ona dışarıda bakamayız. Onun anne sütüne ve şefkatine ihtiyacı var” dedi.


Annesiyle cezaevinde olan 3 aylık Betül bebeğe ilaçları verilmiyor