Zarrab’ın Savcısından Trump-Erdoğan Görüşmesi Yorumu: Umarım Bu Görüşme Kayda Alınıyordur

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşver operasyonlarının kilit ismi Reza Zarrab’ı ABD’de tutuklatan ve hakkında yazdığı iddianame ile 75 yıla kadar hapsini isteyen, New York Güney Bölge eski Federal Savcısı Preet Bharara ilginç bir tweet paylaştı. Bhara, Beyaz Saray’da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Donald Trump görüşmesiyle ilgili CNN’ni haberini “Umarım bu görüşme kayda alınıyordur” mesajıyla paylaştı.
Başkanlık görevine oturduktan sonra bizzat Trump tarafından görevden alınan Bharara, bu mesajıyla Trump’ın geçen hafta görevden aldığı FBI Başkanı hakkındaki açıklamalarına atıf yaptı.
Trump, hakkında Rusya bağlantısı nedeniyle soruşturma yürüten FBI Başkanı James Comey’i görevden aldıktan hemen sonra, Comey ile yaptığı görüşmelerin “kayıt altına alındığını” ima eden bir tweet paylaşmıştı. Trump’ın hem hakkında soruşturma yapan FBI Başkanı’nı görevden alması, hem de FBI Başkanı ile yaptığı görüşmeleri kayda aldırdığını ima etmesi, ABD’de büyük tartışma yaratmıştı.
ABD’de bazı çevreler, attığı bu adımlar nedeniyle Trump’ın Başkanlık’tan azledilmesi çağrısı bile yapmıştı. FBI Başkanı’nın görevden alınmış olmasına rağmen, FBI’ın Trump ve ekibinin Rusya ile olan bağlantılarına ilişkin soruşturma sürüyor.