‘Türk Istihbaratı Teröristleri Değil, Rejim Muhaliflerini Takip Ediyor’

MİT’in Almanya’da muhalif Türkleri izlemesi Alman politikacıları alarma geçirdi. Koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi: Türk istihbaratın izlediği kişiler terörist değil, Erdoğan muhalifi oldukları için takip ediliyorlar.
Erdoğan’ın Almanya’daki muhaliflerinin MİT tarafından izlendikleri şüphesi Alman politikacılarını alarma geçirdi. Koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin iç politika sözcüsü Patrick SensburgAjanlar bulundukları takdirde mahkemeye verilmelidir. Diplomatik pasaportu olanların akreditasyonları iptal edilmeli ve bu şahıslar Almanya’dan sınır dışı edilmelidirler” şeklinde konuştu.
Deutsche Welle Türkçe‘nin haberine göre Türkiye’nin Almaya’da hükümranlık hakkının bulunmadığını belirten Sensburg ‘Türk istihbaratının yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu, söz konusu edilen şahısların teröristlikten değil, rejim muhalifli oldukları için takibe alındıklarını, dolayısıyla siyasi takipten söz edilebileceğini’ söyledi.
Almanya Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Ansgar Heveling de, ‘Türk tarafının Almanya’da yoğun istihbarat faaliyetlerinde bulunduğundan yola çıkılabileceğini, bunun ciddi bir vaka olduğunu ve bu kapsamlı faaliyet karşısında sessiz kalınamayacağını’, söyledi. Heveling, ‘Türkiye’nin iç anlaşmazlıklarının bu şekilde Almanya’ya yansıtılmasının kabul edilemeyeceğini’ ifade etti.
Federal Savcılık, salı günü, Almanya’da Gülen sempatizanlarını izlediği yönündeki suçlamalara ilişkin olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.