Müzisyen Atilla Taş İçin 15 Yıl Hapis

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından çok sayıda gazeteci ile birlikte tutuklanan müzisyen Atilla Taş için 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, müzisyen Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.
Türkiye’de daha çok müzisyen kimliğiyle tanınan ve geçtiğimiz yıl Meydan gazetesinde köşe yazarlığı yapan Atilla Taş, geçtiğimiz ağustos ayında onlarca gazeteciyle birlikte gözaltına alınmış ve ‘örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek isteyerek yardım etmek’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Bu dosya kapsamında 25’i tutuklu 28 kişi için ‘silahlı örgüte üye olmak’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Tamamına yakını gazeteci olan bu 28 kişi, 27-31 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda hakim karşısına çıkacak.
Dosya kapsamında yargılanan isimler şöyle: Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız.