Mülkiye: Cübbemiz İliklenmez – İktidar: O Zaman Ezeriz

Polisin, akademisyen cübbelerinin üstüne basarak ‘Mülkiye’ye girişi, dünün en önemli karesiydi. Belki de, son aylarda Türkiye’nin yaşadığı ‘KHK zulümleri’nin fotoğrafıydı.
Sosyal medyada ihraç edilen akademisyenler, “Biz cübbelerimizi iliklemeyiz” diyerek, iktidara boyun eğmeyeceklerini söyledi. Ancak polisler, cübbelerin üzerine basarak akademisyenlere müdahale etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin önünde toplanan öğrenciler, mezunlar ve hocalar, KHK ile işten atılan akademisyenlere destek vermek istemişti. Ancak okula alınmadılar ve okul bahçesinde toplanmaya başladılar.
Bunun üzerine polis, TOMA’larla, biber gazıyla ve plastik kurşunla müdahale etti.
Bu hengâmede, İletişim Fakültesi eski öğretim görevlisi Şeyda Sever, sağ gözünün üstüne isabet alan plastik mermiyle yaralandı. Polisin müdahalesinde akademisyen Mehmet Yıldırım’ın ayağı kırıldı. Okula destek için gelen Mülkiye’nin efsane isimlerinden Prof. Korkut Boratav ve Prof. Baskın Oran ise, içeri alınmadı.
Son KHK’da ihraç edilen Doç. Murat Sevinç ise, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki dersini Skype aracılığı ile gerçekleştirdi. Boğaziçili öğrenci ve akademisyenler, Mülkiyeli hocalara destek eylemi yaptı.