Babam Türkeş’in Sağ Koluydu, Beni Asın Ama Terörist Demeyin!

Yağmur Mobilya’nın tutuklu patronu, duruşmada tarihi savunma yaptı.
Adana’da Hizmet Hareketi’ne yönelik kitlesel kırım kapsamında 36’sı tutuklu 103 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü günü sanık savunmalarıyla devam etti. Yönetimine kayyum atanan Yağmur Mobilya’nın sahibi tutuklu Yağmur Akkülah, “Cezaevinde terörist diyorlar bize. Beni asın ama terörist demeyin” dedi.
Akkülah savunmasında, “hakimin gözlerinin içine bakarak konuşmak” istediğini özellikle vurguladı. Akkülah yaklaşık 2 saatlik savunma verirken, savunması sırasında hakimin gözlerini kaçırdığı anda sustu. Diğer üyeler devam etmesini istediklerinde Akkülah, “hayır başkanın gözlerine bakarak konuşmak istiyorum” dedi.
Akkülah duruşmada şöyle konuştu: “40 yıllık Yağmur Mobilya’yı bitirdiniz yazıktır günahdır.. 250 bin liralık makinama 10 bin lira bilirkişi değer biçmiş. Herşeyim yok pahasına satıldı. Dört duvar kaldı geriye. Cumurbaşkanı’nın ilk defa gittiği Madagaskar’a 5 yıldır ticaret yapıyorum. 1000 kişi istihdam ediyordum. Şimdi hepsi işsiz.. Tutuklanmadan 10 gün önce 5 buçuk trilyon elime geçti. Herkes ‘tutuklanacaksın parayı kendine sakla’ dese de ben Ramazan Bayramı öncesi olduğu için işçilerime dağıttım.
 
Siz mahkemenin 2. günü ’emekli maaşlarına tedbiri kaldırdık’ deyince, eşime ‘hemen gidip çek onunla geçinin’ deyince az da olsa mutlu olduk.  Babam MHP kurucusu isim hakkı ona aiittir. Türkeş’in sağ kolu 3 hilalın sahibidir.. Beni Küçük Saat Meydanı’nda asın ama bana terörist demeyin.. Teröristten daha kötü muamale görüyoruz. Osmaniye Cezaevi’nde PKK’lılar havaladırmaya çıkarılıyor biz çıkarılmıyoruz. PKK’lılar voleybol oynuyor biz oynayamıyoruz.
 
Size şunu açıksa söyleyeyim ki ben AKP’li değilim. Dünyanın 42 ülkesine ihracat yapan ve bin kişiden fazlasına istihdam sağlayan bir şirketim var. Şirketlerime tutuklandıktan sonra kayyum atandı. Alacaklı olanlar tarafından 9 mağazama ve 4 fabrikama haciz getirildi. Sadece 4 duvar kaldı. Ayrıca binlerce Euro’ya alınan makineler değerlerinin çok altına paralara satıldı. Devlet ‘Ceketini al git deselerdi bu vatan için canım feda der giderdim.”
Duruşma savunmaların devam etmesi için ileri tarihe ertelendi.