Adalet Bakanı Florin Iordache İstifa Etti

Ülke genelinde protestolara neden olan ceza yasası değişiklikler konusunda hedefteki isim olan Adalet Bakanı Florin Iordache, düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.
Adalet Bakanlığı görevine başladıktan sonra üzerine düşen görevleri yasalar ve Anayasa  çerçevesinde yapmaya çalıştığını belirten Iordache, “Konu bundan sonra parlamentoda tartışılacak. Hassas bir süreç. Bu nedenle istifamı sunmaya karar verdim. Tüm yaptıklarım yasaldı” demekle yetindi.
İki aylık hükümet, gece yarısı ceza yasasına bazı siyasilerin yolsuzlukla ilgili suçlarını hafifletme maddelerini de eklemesi sonrasında ülke genelinde yüzbinlerce kişi protesto gösterilerine başlamıştı. Protestolar sonrasında hükümet kararnameyi geri çekmek zorunda kaldı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Valer Dorneanu da bugün yaptığı açıklamada kararnamenin iptali ile ilgili mahkemeye yapılan başvuru konusunda “Kararname, hükümet tarafından geri çekildiği için bu yasanın Anayasal olup olmadığı konusunda bir açıklamada bulunamayız” dedi.
Hükümetin ceza yasaları ile ilgili yeni değişiklikleri önümüzdeki günlerde parlamento gündemine getirmesi bekleniyor.