Time To Help’ten Türkiye’deki Ohal ve KHK Mağdurları İçin Destek Çağrısı

Time To Help, Türkiye’deki OHAL ve KHK mağdurlarına yardım etmek için Kimse Yok mu İnternational’in (KYM İnt) başlattığı “Zulme Dur De” kampanyasına dünyaca ünlü “worldofcrowdfunding.com” bağış sitesinden destekte bulundu ve duyarlı herkesi yardıma davet etti.

Fransızca ve Flamanca yapılan destek çağrısında, 15 Temmuz’dan sonra kamudan atılan ve görevinden uzaklaştırılanların sayısının 100 bine ulaştığı, onbinlerce tutuklamanın gerçekleştiği, yaşlı, engelli, hasta, hamile demeden hapse atılanların sağlığı ve hayatının tehlike altında olduğu vurgulandı.

Medyadan sivil topluma toplumun her kesimine ve katmanına zulmedildiği hatırlatılarak, “OHAL ve KHK mağdurları zulmün kıskacında. Sivil ölüme terk edilen bu insanlar için yarın çok geç olabilir. Biz de Time To Help olarak KYM International’ın bu insanlara destek olmak için aldığı inisiyatife destek olmak adına bir kampanya başlatıyoruz. Sen de bağışlarınla destek ol ve bu zulme hemen şimdi dur de!” denildi.
Yardım adresleri ve açıklamanın tam metni şöyle:

16 TEMMUZ’DA TÜRKİYE BİR KABUSA UYANDI
Türkiye, 16 Temmuz sabahı bir kabusa uyandı. Faillerinin hala net bir şekilde ortaya konamadığı başarısız bir darbe girişiminin ardından yüzbinlerce insanın hayatı acımasızca karartıldı. Darbe girişimi bahane edilip, ancak darbe yönetimlerinin başvuracağı Olağanüstü Hal ve KHK gibi yöntemlerle anayasa askıya alındı.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER, İŞKENCE VE HUKUKSUZLUKLARI ARAŞTIRACAK İRADE YOK
15 Temmuz sonrası kamudan atılanların ve görevden uzaklaştırılanların sayısı 100 bine ulaştı. On binlerce eğitimli insan, aileleriyle birlikte açlığa mahkûm edildi. Özel sektörde de iş bulmaları engellenerek, sivil ölüme terk edildi. 85 bin kişi, delil göstermeksizin tutuklandı. İnsanlar; yaşlı, hasta, engelli, hamile demeden hapse atıldı. Birçoğunun sağlığı ve hayatı tehlike altında. Bu süre zarfında 27 şüpheli ölümün yanı sıra, yüzlerce işkence ve tecavüz iddiasının kamuoyuna yansımasına rağmen, yetkililerden ne tatmin edici bir açıklama geldi, ne de iddiaları araştıracak bir irade ortaya kondu.

MEDYAYA KİLİT VURULDU, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK
Yetmedi, bunları dile getirebilecek özgür basın susturuldu. 186 medya kuruluşunun kapısına kilit vuruldu. 147 gazeteci hapishanede çürümeye terk edildi. Binlerce medya çalışanı işten atıldı, bir o kadarı da baskıyla, sansürle, şiddetle, tehditle sindirildi. En temel demokratik değerler ayaklar altına alındı, ifade hürriyetinin ağzına gem vuruldu.

SİVİL ÖLÜME MAHKUMİYET SOYKIRIM DEMEK
İnsanların pasaportlarına el konulup, seyahat etmeleri engellendi. Tehditle sinmeyenlere, şantaj kartıyla boyun eğdirilmeye çalışıldı. Gözaltına alınamayan insanların yerlerine eşleri, anneleri, babaları zorbalıkla alıkonuldu. Açlığa mahkûm edilen insanların mal ve mülk satışları engellenerek, soykırıma maruz bırakıldı.

OHAL ve KHK mağdurları zulmün kıskacında. Sivil ölüme terk edilen bu insanlar için yarın çok geç olabilir. Biz de Time To Help olarak KYM International’ın bu insanlara destek olmak için aldığı inisiyatife destek olmak adına bir kampanya başlatıyoruz. Sen de bağışlarınla destek ol ve bu zulme hemen şimdi dur de!

Ayrıntılı bilgi için:

www.zulmedurde.com
www.stoptheoppression.com

 zulmedurde