Hizmet’siz Türkiye!..

(…) Bakın Türkiye’nin haline!
Hizmet’e baskı ve saldırılar arttıkça, ülke daha fazla yaşanmaz hale geliyor.
Devletin kendi istatistiklerine göre son 30 yılda Türkiye’nin en hızlı geliştiği yıllar 2003-2011 yıllarıydı. Ne tesadüf ki bu yıllar, dost ve düşmanın da kabulüyle, aynı zamanda Hizmet terbiyesi almış kadroların devlette en etkin olduğu yıllardı.
2011 seçimlerinden hemen sonra hükumet, kendini yeterince güçlü hissetmiş olacak ki, hızlıca tasfiyelere başladı. 2012 Şubat kriziyle gerilime zemin hazırlandı ve 2013 dershane kriziyle de saldırılar alenileşti.
Ona buna değil, Türkiye’nin verilerine bakın! 2011’e kadar hızla yükselen Türkiye, Hizmet’e saldırıların başladığı 2011’den sonra adeta inişe geçti ve o gün bu gündür bütün veriler daha da kötüleşti.
Memleketin birliği, dirliği bozuldu. Ekonomi çakıldı. Nefretler arttı, toplum yarıldı.
Ülkenin huzuru kaçtı.
Ey millet, Hizmet’e bu kadar saldırdınız da memleket ne kazandı? Neyi daha iyi hale getirdiniz?
2003-2011 yılları arasında ülkeyi kalkındıran değerler, Hizmet’in var olduğu günden bu yana dünyanın her yerinde savunduğu değerlerdi: inançlara saygı, demokrasi, diyalog, kardeşlik, bilimsel düşünce, vs..
AKP bu değerlere inanmadan, onların kıymetini bilemeden onları sadece iktidarını güçlendirmek için kullandı, Hizmet’i kullandığı gibi. Elde ettiği başarılarla toplumun güvenini kazanır kazanmaz, kendini güçlü hisseder hissetmez hem Hizmet’ten hem de onun temsil ettiği bütün değerlerden vazgeçti!
Şimdi ortaya Hizmet’siz bir Türkiye manzarası çıktı: … Bir felaket manzarası!
Adalet bir ülkenin vicdanıdır, ülke vicdanını kaybetti. Yapılan son ankete göre Türkiye’de adalete güven % 2’lere düşmüş durumda. Akıl alır gibi değil!
Ve maalesef felaket gün geçtikçe derinleşiyor, medya ile kandırılmış toplumun desteğiyle.
Şimdilerde artık Hizmet’siz Türkiye’nin daha hangi yeni felaketlere yuvarlanacağı endişeleriyle yaşıyoruz.
Rakamlara bakın, onlar yalan söylemez.
(Yaşar Yeşilyurt / www.zaman.online.de )