Yumurtadan Çıkan Kölelik

Tüm çocukların, hatta büyüklerin bile vazgeçilmezi olan sürpriz yumurtalar… Yumurtanın içinden çıkan değişik renk ve çeşitte oyuncaklar… Ancak hiç düşündünüz mü bu oyuncaklar nasıl o sarı renkli topa giriyor.Bunları kim nasıl paketliyor?

Çocukların en çok sevdiği oyuncaklardan olan sürpriz yumurtalardan, Romanya’da kölelik çıktı. The Sun gazetesinin  yaptığı haberde Romanya’da sürpriz yumurta üretiminin nasıl yapıldığı gözler önüne serildi. Romanya’da üretilen ürünlerin daha fazla üretim ve kar amacı için paketlem yapılması amacıyla uygun ailelere verildiği ortaya çıktı.

ciocolata_ferrero_kinder_romania_40278100

Paketlemenin hiçbir sağlık önlemi alınmayan evlerin oturma odasında bir kanepe üzerinde aile üyeleri ve çocuklar tarafından sağlığa uygun olmayan koşullarda yapıldığı ortaya çıktı. Uygulamanın illegal ve ana dağıtımcı firmadan gizli şekilde yapıldığı belirtilirdi. Haberde paketleme yapan aile ile görüşen TheSun muhabiri ailelerin bu şekilde günde  6-7 saat çalışarak üç günde yaklaşık 14 lei (3 Euro) kazanabildikleri bilgisini paylaştı. Ayrıca firmanın Romanya’dan sorumlu şirketinin  bu şekilde üretimin kendileri ile ilgisinin olmadığını açıkladı.

Update:
Romen basınında çokça yer bulan haber sonrası polis ve yerel yetkililer çocukların günde 6-7 saat çalıştırıldığı nedeniyle çocukları koruma altına almak istedi. Ancak anne yapılan bu haberin böyle bir sonuca neden olacağını tahmin edemediğini belirterek çocukların kendisi ile birlikte çalışmadığını açıkladı. İngilizcesinin yetersiz olduğunu ve bir yanlış anlaşılma olduğunu açıklayan anne çekilen fotoğrafların da aceleye getirilerek çekildiğini aktardı.

copii-ciocolata-ferrero-kinder_36158600