Mide Gribi İçin Hap Değil Bitki Çayı İçin

Aniden bulantı, kusma, sancı, ishal, halsizlik ve adale ağrısı yaşamaya başlarsanız mide gribine yakalanmış olabilirsiniz.
Genellikle ‘besin zehirlenmesi’ gibi algılanan bu hastalık 1 ile 3 gün arasında sürüyor. Nörovirüslerin yol açtığı rahatsızlığa, iyi yıkanmamış meyve, sebzelerin sebep olduğu biliniyor. Uzmanlar, hastalığa yakalananların panikleyip hemen antibiyotik ve mide asidi önleyici haplara sarılmamasını tavsiye ediyor. Virüse karşı etkili ilacın olmadığına işaret ediliyor ve bitki çaylarıyla hastalığın etkisinin azaltabileceği öneriliyor.
BİTKİ ÇAYI ÖNERİLERİ
Bulantı, ishal, kusma ve ağrılara karşı etkili bitki çayları ve yapılış önerilerini şu şekilde:
Bir demliğe birer poşet tarçın/karanfil, melisa, adaçayı, rezene ve zencefil çayları ilave ederek üzerine 2-3 çay fincanı (300 mililitre) taze kaynatılmış (80 derecede) sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Şekersiz için. Şeker ishali daha da artırır. Bunu günde 3-4 kez tekrarlayın.
Zencefil, en etkili kusma ve bulantı önleyici. Rezeneyle birlikte mide sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Adaçayı, karanfil, tarçın ise mikroplara karşı mücadeleye yardım eder. Melisa hem karındaki şikâyetleri giderir, hem de rahatlatır.
İshali daha çabuk durdurmak için bir çorba kaşığı siyah çayı su yardımı ile yutmaya çalışın. İçerisindeki kateşinler ishalin durdurulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bolca su içmeyi ihmal etmeyin.