Bükreş’ın En Büyük Sokak Resmini Yapıyorlar

Bükreş’te 15 yıldır sokak resim sanatı yapan (graffiti), Florin B. yönetimindeki SDC ekibi bu sefer hedef büyüterek apartman üzerine Başkentin en büyük resmini çiziyor. 20 metre yüksekliğinde resim, toplam 400 metrelik alanı kaplayacak. Dört kişilik Graffiti ekibi, havaların elverişli gitmesi halinde Sektör-1 Bölgesi (G. Eremia Grigorescu sokağı) duvar resmini 19 Kasım tarihinde bitirmeyi hedefliyor.
Başkentin en büyük duvar resmi için 150 çeşit sprey boya kullanılıyor. Toplamda harcanacak boya miktarı ise 100 litreyi bulacak. Dev duvar resmi, 200 saatlik çalışma sonunda hazır olacak. Yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki resim için sanatçılar bir vinç üzerinde çalışıyor.
Ekip adına açıklama yapan 15 yıllık sokak sanatçısı Florin B, havaların iyi gitmesi halinde toplam 400 metrekareyi bulan duvar resmini iki hafta içerisinde bitirebileceklerini söyledi.
Romanya’nın en tanınmış sokak sanatçıları olan Sweet Damage Crew (SDC) ekibinin yaptıkları sanatlarla ilgili 4 altın ve çok sayıda ödülleri bulunuyor.