AKP’li Özdağ: Profesör Olsam Atılmıştım, Bank Asya’dan Kredi Çekmek Kriter Olmaz

Bank Asya’dan kredi çektiğini belirten TBMM Darbe Komisyonu Başkanvekili AKP’li Selçuk Özdağ, “Bir itirafta bulunayım, ben milletvekili olduğum zaman 120 bin lira kredi çekecektim. Milletvekillerine en ucuz 0,9’la Bank Asya veriyordu, Bank Asya’dan çektim. Dört yıl sonra ödedim. Eğer ben profesör olsaydım üniversitede, şimdi atılmış olacaktım, kriter buysa. Lütfen hassasiyet gösterelim.” dedi.
Meclis Darbe Komisyonu çalışmalarında söz alan Selçuk Özdağ, ByLock konusunda ise şunları söyledi:
“Masonlar Türkiye’de ByLock kullanıyorlarmış. Bir emekli büyükelçi gözaltına alınıyor. Savcıya ‘Ne örgütü? Ben masonum, biz masonlar üç senedir ByLock’la haberleşiriz’ diyor.”
Komisyon ayrıca 15-16 Temuz günü Genelkurmay, MİT ve Cumhurbaşkanlığı’na ait MOBESE ve kamera kayıtlarını da talep etti. Komisyon, Adalet Bakanlığı’ndan ‘fetö’ iddiasıyla süren davaların iddianamelerini, mahkeme kararlarını da talep etti. Ayrıca ByLock sistemi ve kullanıcı listesinin bakanlıktan istenmesini gündemine aldı. Komisyon son on beş yıldaki YAŞ toplantılarının özet tutanaklarını da talep etti. Rusya Devlet Başkanı Putin’in danışmanı Aleksander Dugin’in ise komisyondan geleceği tarih ve saatin güvenlik gerekçesiyle son gün açıklanmasını talep etti.