Romanya Lumina Okullarına Sahip Çıkıyor

Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu, katıldığı televizyon programında Lumina okullarına bir kez daha sahip çıktı. Romen bakan, bu okulların Romen yasalarına göre çalıştığını ve bunu Ankara’daki muhataplarına çok net ifade ettiğini söyledi.
 

Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu, Digi 24’te yayınlanan Göz Önünde adlı programda, Claudiu Pandaru ve Florin Negrutiou’nun sorularını cevaplandırdı. Gazeteci Pandaru’nun sorusu üzerine Bakan Comanescu, Lumina okullarına yönelik baskının sadece büyükelçilikten değil, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldiğini söyledi. Bu konuya dair diyalog şöyle gelişti:

Claudiu Pandaru: Türk büyükelçi, Romanya’daki bazı okullara ilişkin biraz tuhaf bir talepte bulundu. Bu konu üzerine başka ısrar eden oldu mu?

Bakan Comanescu: ‘’Böyle bir taleple gelen sadece Türk büyükelçi değil. 25 Ağustos’ta Türkiye-Romanya-Polonya üçlü zirvesi için gittiğin Ankara’da mevkidaşım Çavuşoğlu ile epey geniş konuştum, sonrasında Erdoğan’la 1 saati aşkın görüştüm. Çok net şunu söyledim; ‘’Romanya’daki tüm eğitim kurumları Romen yasalarına göre faaliyet göstermektedir.’’

Göz Önünde (În fața ta) adlı programın tamamı, pazar günü saat 13.05’te Digi 24 televizyonunda yayınlanacak.

https://www.facebook.com/RomanyaHaber/videos/657574174405472/