Türkiye’nin Oscar Adayı ‘Kalandar Soğuğu’

Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği ‘Kalandar Soğuğu’ En İyi Yabancı Film Dalı’nda Türkiye’nin Oscar adayı olarak seçildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, 89. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı’nda Türkiye adayını belirledi.

Başvuran 9 filmin değerlendirildiği kurulda, Mustafa Kara’nın “Kalandar Soğuğu” filmi Oscar adayı oldu.
Mustafa Kara’nın Bilal Sert ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı ve 16 Eylül’de vizyona giren film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi ele alıyor.
Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol aldı.
Kalandar Soğuğu, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen”, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde uluslararası yarışmada “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Müzik” ödülü, ulusal yarışmada “En İyi Kadın Oyuncu” ve “Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü”, Festival Premiere Plans’te “Jüri Özel Ödülü” kazandı. İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kurgu” ve “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerini alan film ayrıca, Rode Tulp Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ödülüyle geri döndü.
Film, önümüzdeki aylarda Asia Pacific Screen Awards (APSA), Brisbane Asia Pacific Film Festival (BAPFF), Haifa International Film Festival, Film Festival Hamburg, Festival Cinema Mediterraneen Montpellier (CINEMED) ile Frankfurt Türk Filmleri Festivali’ne katılacak.