‘Teslim Olacağım’ Diyen Ahmet Altan Gece Yarısı Gözaltına Alındı

Bu sabah serbest bırakılan Ahmet Altan için yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Ahmet Altan, Çağlayan Adliyesi’ne giderek teslim oldu. Altan burada gözaltına alınırken, iktidar medyasının yayın organları, gelişmeyi ‘Ahmet Altan yakalandı’ diye duyurdu.
Kararın gerekçesi olarak ‘Taraf Gazetesi’nin yayın yönetmeni olması’ gösterildi.
1. Sulh Ceza Hakim,’nin verdiği kararda Şüphelinin genel yayın yönetmeni olduğu Taraf gazetesinin gerekçesinde  ”Balyoz Darbe planı haberlerinin bu anlayış çerçevesinde manşete taşındığı, Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast, Poyrazköy, odatv ve benzeri davaları haberleştirdiği , kamuoyu oluşturarak yayın hayatını sürdürdüğü, şüphelinin de yayın yönetmeni olarak gazetenin yayın politikasını belirlediği, süren yargılamalar silahlı kuvvetleri kontrol altına almalarına ilişkin suçlara iştirak ettiği değerlendirilmiştir.” denildi.

Sabah gazetesinden utandıran başlık

sabbah
Gazeteci yazar Ahmet Altan, adli kontrollü serbest bırakılma kararının kaldırılması ve yakalama emri çıkarılmasının ardından kendisi Çağlayan Adliyesi’ne giderek teslim olmasına rağmen Sabah gazetesinin attığı başlık tepki çekti.
Sabah, usta kalemin gözaltına alınmasını ‘KOVALAMACA BİTTİ, AHMET ALTAN YAKALANDI’ diye verdi. Bu başlığa Twitter hesaplarından tepki gösteren aydınlar, ‘kendisi, adliye gideceğini açıklamasına rağmen attığınız bu başlık için utanın’ diye yazdı.