’Türkiye’nin 81 Ilinde 1 Milyondan Fazla Cadı Avı Mağduru Var’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasına Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen operasyonlara dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de 1 milyon kişinin mağdur olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, gazeteci ve yazarların hapse atılmasını da sert bir dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

‘Cemaat operasyonu mağdurları için partide bir ekip kurduk. Gelip bize başvuru yapabiliyorlar. Bu aslında Saray’da yapılan dörtlü görüşmede gündeme geldi. Liderlere KHK’lardan rahatsızlığımı anlattım ve diğer genel başkanlara da mağdurlar için bir ekip kurulmasını önerdim. Şu ana kadar 25 bin kişi haksızlığa uğradığına dair bize ulaştı. Memurları hangi kriterlere göre açığa alıyorsunuz?

*Para yatıranı değil, Bank Asya’yı kuranı alın. Yeniçağ’ın yazarları, Mehmet Altan, Ahmet Altan içerideler… Siz darbeyi girişimini yapanlardan çok, 17/25 Aralık’ı ortaya çıkaranları içeri alıyorsunuz. Devlet kinle, intikamla yönetilmez.”
BİR MİLYONDAN FAZLA MAĞDUR VAR
*Türkiye’de 1 milyonun üzerinde Cemaat operasyonu mağduru var. Açığa alınanların sayısı 100 bini buldu.
*Biz niye mücadele ediyorsunuz demiyoruz. Mücadele tabii ki edin. Bizim söylemek istediğimiz, mücadelenin hukunun içinde olması gerektiğidir. Yoksa sizin darbecilerden bir farkınız kalmaz.
‘CEMAAT OKULUNDA OKUMUŞ BAKAN VAR’
*Cemaatin okuluna çocuğunu gönderdi diye açığa alınanlar var. Görevden alınanlar var. Ama cemaatin okulundan mezun olan bakan var şu an.
*Darbe yapanı yarın bir gün affedebilirler ama kul hakkı yiyeni Allah bile affetmez. 1 suçsuz mağdur edileceğine bin suçlu aramızda gezsin diye evrensel bir kural vardır.”
 
GAZETECİ VE AKADEMİSYENLERİN TUTUKLANMASI
*Bu kadar gazeteciyi akademisyeni alıp hapse atarsanız asla ve asla darbeyi dünyaya anlatamazsınız. Bunu Başbakan Yıldırım’a da söyledim, cevap vermedi. Bugünkü anlayıştan yola çıkarsak, içeri atılmayacak gazeteci yok. Hepsi o veya bu şekilde birinin hakkında yazı yazmıştır. Bu şekilde içeri alınan insanlar AİHM’den büyük tazminatlar alarak tahliye olacaklar.
81 İLDE MAĞDUR VAR
*Türkiye’nin 81 ilinde, bütün ilçelerinde mağdur var. Türkiye’nin bütün hepsi mi darbe yaptı? Herkes mi darbeci?
*15 Temmuz davaları canlı yayınlansın. Darbecilerle mücadele için çıkarılan OHAL, darbeyle alakası olmayan konular için de kullanılıyor.
DANIŞMANIMI TUTUKLADILAR
*Danışmanımı Cemaatçilikten içeri attılar. Çok başarılı, yurtdışında eğitim almış bir danışman. Kendisi milletvekili adayımızdı. Bana göre kendisi Cemaatçi değil. Benim kardeşimi de cemaatçilikten yargılayabilirler. 
 
ŞORT GİYEN HEMŞİREYE SALDIRI
*(Şort giyen hemşireye yapılan saldırı) Kabataş yalanı konusunda olağanüstü tepki veren kişinin buna ufak bir ‘doğru değil’ demesini beklerdim. Bunu demiyorsa, ‘ben herkesin cumhurbaşkanıyım’ diyemez. O kız şort giymiş olabilir. Herkesin yaşam ve inanç tarzına saygı göstereceğiz. Birisi bikiniyle denize giriyor diye karşı mı olacağım. Garip olan kısmı, saldırı olunca otobüste kimsenin tepki göstermemesi, daha garip olanı saldırganın serbest bırakılması… Daha daha garip olanı da tepkiler üzerine tekrar tutuklanması.