Bürokrasiye Savaş Açan Başbakan Dacian Ciolos Kabinesi, Vatandaşlar İçin Günlük Hayatı Kolaylaştıracak Değişiklikler ile Ilgili Tanıtım Videosu Yayınladı

Bürokrasiye savaş açan Başbakan Dacian Ciolos, yaklaşık iki ay önce başlattığı bakanlıklardaki bürokrasi ile mücadele icraatını uygulamaya geçirmeye başladı. Vatandaşların günlük yaşamında bürokrasiyi asgari düzeye indirecek ve hayatı kolaylaştıracak uygulamalar için kabinesindeki bakanlara talimat veren Başbakan Cioloş, bu çerçevede bir de 8 dakikalık video hazırlattı.
https://www.youtube.com/watch?v=vFPqJNS6N88
Videoda her bakan iki ay önce yayınlanan ‘bürokrasinin azaltılması’ paketinin olumlu sonuçlarını tek tek aktarıyor.  İçişleri Bakanı Ioan Dragoş Tudorache’den, Maliye Bakanı Anca Dana Dracu’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dragoş Nicolae Pislaru’dan, Tarım Bakanı Achic Irimiscu’ya kadar vatandaşların günlük hayatta en fazla muhatap olduğu Bakanlıklardaki kolaylıkları ilgili Bakanlar tek tek izah ediyor.
“Bundan sonra vatandaşlarımız resmi kurumlara daha az işlem için müracaat edecek. Daha az belge getirecekler.” diyen Başbakan Cioloş, bürokrasinin devlet kurumlarında azaltılmasının uzun bir süreç olduğunu ancak bunun geri dönüşü olmadığını aktararak bu yoldaki çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.
Pasaport, kimlik ve sabıka kaydı işlemlerinden, vergi ve mali yükümlülüklerin online ödenebilmesine, tarımsal işlemlerden, noter işlemlerine kadar birçok bürokratik işlemin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Bir diğer dikkat çekici örnek de her diploma işlemi için noter mecburiyetinin ortadan kaldırılması olacak. Ülkedeki bütün diplomaların bir merkezi sisteme kaydedilmesi ile birlikte Notere ücret ödenerek yapılan ‘onay’ işlemine de artık gerek kalmayacağını, ilgili merkezden istenildiği anda diploma ile ilgili bilgilere erişim sağlanacağı açıklandı.