Ichb ve Spectrum Okullarının Yeni Eğitim Sezonu Açılışında Konuşan Belediye Başkanı Negoiță: ‘Gerçek Eğitim Reformunu Bu Okullar Gerçekleştirdi’

Romanya’ya kazandırdığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adını duyuran Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) ve Bükreş Spectrum Okulu düzenlenen törenle yeni eğitim sezonuna ‘merhaba’ dedi. Okulların açılışında konuşan Bükreş Sektör 3 Bölgesi Belediye Başkanı Robert Sorin Negoiță, gerçek eğitim reformunun bu okullarda gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Bu okulların başarısı hepimizi gururlandırıyor.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SORİN NEGOİȚĂ: BU OKULLARLA GURUR DUYUYORUZ
protokol
negoita
 
 
 
 
ICHB ve Bükreş Spectrum’un 2016-2017 eğitim sezonu, okulların bulunduğu Bükreş Str Balta Albina’daki modern eğitim kampüsünde düzenlenen kalabalık bir törenle başladı. Açılışa Bükreş Sectör-3 Belediye Başkanı Robert Sorin Negoiță, yaklaşık 1800 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) ve Spectrum Okulu eğitim kampüsünün açılışına katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

copiii
Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de çocuklarının yeni eğitim sezonu heyecanına ortak oldu.

Okulun başarılı öğrencilerine belediye olarak burs vermek istediğini belirten Negoiță, Sektör 3 bölgesi olarak böyle başarılı bir eğitim kurumunun bölgemizde faaliyet göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu vurguladı. Sağlıkta olduğu gibi eğitimde de başarının teşvik edilmesi gerektiğini belirten Başkan Negoiță, şunları söyledi:Her ne kadar bölgemizde olsa bile başarıları herkesi ilgilendiriyor. Hayal edilen gerçek eğitim reformunun bu okulda gerçekleştirildiğini görüyorum. Bu okullarda eğitime ve başarıya büyük bir özveri ile yatırım yapılıyor. Romen eğitim sistemi, sağlıkta olduğu gibi başarıyı devlet-özel okul ayrımı yapmadan ödüllendirmesi ve teşvik etmesi gerekir. Yeni eğitim döneminde de başarılarınızın devamını diliyorum.”
SENATOR TOMOİAGĂ: ÇOCUĞUM DA BU OKULDA EĞİTİM GÖRÜYOR
Romanya Parlamentosu Senatörlerinden Ştefan Liviu Tomoiagă da yaptığı konuşmada en başarılı okulun açılışına katılmaktan büyük onur duyduğunu belirterek “Benim çocuğum da bu okulda eğitim görüyor. Hem benim hem de çocuğum için gurur ve moral kaynağısınız. Bütün kalbimle başarılarınızın devamını diliyorum.”
nimigean
Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan Vladimir Nimigian Popa, başarısında ICHB’deki öğretmenlerinin önemli katkısı bulunduğunu belirterek okuluyla iftihar duyduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN KALİTELİ ÜNİVERSİTELERİ ICHB MEZUNLARINI KAPIŞIYOR
ICHB mezunları, dünyanın en kaliteli üniversiteleri; Harvard, Oxford, Cambridge, Massachusetts Institute Of Technology (MIT), Princeton ve Yale gibi üniversitelerden davet alıyor. İşte bu mezunlardan birisi de Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan Vladimir Nimigian Popa.
ICHB ailesinden biri olmaktan büyük iftihar duyduğunu belirten Popa, okulun yeni eğitim yılı açılışında yaptığı konuşmada ICHB’de gördüğü kaliteli eğitimin uluslararası standartlarda kendisine önemli avantajlar sağladığını belirterek öğretmenlerine ve okul yöneticilerine teşekkür etti.  Tecrübelerini paylaşan Popa, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
prem premiere
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Açılıştan sonra belediye başkanı Negoiță, Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy ile birlikte geçen sezon uluslararası olimpiyatlarda madalya kazanan başarılı öğrencilere hediyelerini vererek tek tek tebrik ettiler.
Lumina Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Göktaş da açılışta yaptığı konuşmada eğitim hedefleri ve başarıları ile ilgili bilgiler verdi. Göktaş, yeni eğitim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de çocuklarının yeni eğitim sezonu heyecanına ortak oldu.
Program, davetlilerin sınıfları ve yeni açılan modern laboratuvar ve derslikleri gezmesi ile sona erdi.