Köstence ile Dört Büyük Şehir Arasında 90 Ley’e Uçak Seferleri Düzenlenecek

Romanya’nın yaz turizmi kenti Köstence ile Cluj, Oredea, Iaşi ve Timişoara’ya gelecek yıldan itibaren uçak seferleri düzenlenmesi planlanıyor.
Blue Air firması temsilcileri, Köstence’de yaptıkları basın açıklamasında gelecek yılın Nisan ayından itibaren Köstence Mihail Kogalniceanu Hava Limanı ile dört büyük il arasında uçak seferleri gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.
Köstence’den Cluj, Oradea, Iaşi ve  Timişoara’ya 45 dakikada 90 ley (20 Euro)’ya uçmanın mümkün olacağını belirten Blue Air Genel Müdürü Gheorghe Răcaru, ilk önce kalifiye personel ve teknik imkanlarını hazır hale getireceklerini ifade etti.
“Seferlerimizi 120 yolcu kapasiteli Boeing 737 uçağı ile yapmayı planlıyoruz. Gelecek yıldan itibaren dört il’den Köstence sahillerine gelecek turistler, tren veya otobüs yerine uçağı tercih edeceklerine inanıyorum.” diyen Răcaru, yüzde  yüz yerli Romen şirketi olan Blue Air’in şimdilik Köstence-Milano ve Köstence- Atina seferleri düzenlediğini ancak yurt dışı nokta uçuşlarını da zenginleştirmeyi planladıklarını vurgulayarak,”Roma, Paris, Brüksel ve Almanya seferleri için de çalışmaları sürdürüyoruz.” dedi.
Basın toplantısına katılan Köstence Belediye Başkanı Decebal Făgădău da uçak seferlerinin Köstence’de önemli turizm hareketliliği sağlayacağına dikkat çekerek Blue Air yetkililerini kutladı.