Fıtch Türkiye’nin Görünümünü "negatif"e Çevirdi

Piyasaların merakla beklediği Türkiye değerlendirmesini açıklayan Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “BBB-” ile “yatırım yapılabilir” olarak teyit etti. “Durağan” olan not görünümünü ise negatife çevirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’yi yakından izliyor
Piyasaların merakla beklediği Türkiye değerlendirmesini açıklayan Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “BBB-” ile “yatırım yapılabilir” olarak teyit etti. “Durağan”  olan not görünümünü ise negatife çevirdi.
Fitch darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kredi notunun darbe girişimi sonrası ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olacağını belirtmişti.
S&P NOT KIRMIŞ MOODY’S PAS GEÇMİŞTİ
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s darbe girişiminin ardından siyasi kutuplaşmanın arttığı ve kurumsal denetim mekanizmalarının zayıfladığı şeklinde kanaat belirterek Türkiye’nin kredi notunu bir kademe düşürdü ve BB+’dan BB’ye indirdi.
Kredi notunun durağan olan görünümü ise negatife çevrildi.
Fitch kararından önce bir başka uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de değerlendirmesinde Türkiye’nin yatırım yapılabilir kredi notunu ve görünümünü sabit tutmuştu.