Tiflis’te Mutlak Birinci Olan Lumina Öğrencisi: ‘Öğretmenlerime Müteşekkirim’

Kimya olimpiyatlarında mutlak birinci olarak Romanya’ya büyük gurur yaşatan Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi Andrei İliescu, öğretmenlerine teşekkür etti. İliescu, fen bilimlerinden uzak duran yaşıtlarına ise, ‘Önce anlamaya çalışın’ tavsiyesinde bulundu.

Gürcistan’da yapılan uluslararası kimya olimpiyatlarında elde ettiği mutlak birincilikle Romanya’yı bu alandaki en iyi dereceye getiren Andrei İliescu, Digi 24  TV’ye röportaj verdi. Öğrencilik hayatında 7 altın, 2 gümüş, toplam 9 madalya kazanan İliescu, başarısında büyük payı olan okuluna ve öğretmenlerine teşekkür etti. Başarılı öğrenci, okulda gördüğü ilgiyi ‘Bir öğretmen bütün sınıfa bir dersi sevdirebilir.’ sözleriyle anlattı. Fen derslerine mesafeli duran arkadaşlarına ‘’Önce anlamayı deneyin’ diyen İliescu,  öğretmenlerinden edindiği bilgi ve tecrübeyi, alt sınıftaki arkadaşlarına hafta sonu kurslarıyla aktarmış.

ICHB’den bu yıl mezun olan Andrei İliescu, dünyaca ünlü üç üniversiteden kabul almış. Ancak o, Cambridge ve Massachusetts Institute of Technology (MIT)’nin teklifleri yerine Harvard’da karar kılmış. Kimya bölümüne devam edecek olan İliescu, burs da alacak.

Geçen hafta Gürcistan’da düzenlenen uluslararası kimya olimpiyatlarında Andrei İliescu, 100 tam puan üzerinden 97 alarak, mutlak birinci oldu. Bu dereceyle kimya alanında Romanya, tarihindeki en yüksek başarıyı elde etti.