Basescu: ‘Türkiye’de Sosyal Kargaşa Kaçınılmaz’

Romanya’nın eski cumhurbaşkanı Traian Basescu, Erdoğan’ın icraatlarının ülkeyi karışıklığa götürmekten başka işe yaramadığını söyledi. Basescu, Erdoğan’a ‘sokağa aldanma’ tavsiyesinde bulundu.

Romanya’da iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan ve Erdoğan’ı yakından tanıyan Traian Basescu, son günlerde eleştirel yorumlarıyla dikkat çekiyor. Darbe teşebbüsünü bahane ederek kendi gücünü pekiştiren Erdoğan’ı facebook sayfasında yayınladığı sekiz maddede uyaran Basescu, eleştirilerini sürdürüyor. Digi 24’e konuşan eski cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın Türkiye’yi iç karışıklığa götürdüğünü ileri sürdü. “Erdoğan’ın yaptıkları ülkeyi ileri götürecek şeyler değil. Yaşananların getirdiği istikrarsızlık riskine bakınca, ülkede sosyal kargaşayı kaçınılmaz görüyorum.’’ ifadelerini kullanan Basescu, ülkedeki İslamlaştırma hamlelerini eleştirdi.

Erdoğan’ı ‘muazzam siyasi birikime sahip’ biri olarak tanımlayan Basescu, meslektaşına şu tavsiyelerde bulundu: “Ben de biliyorum ki, sokaklar insana hayali bir güç hissi verir. Bugün o güç vardır, yarın yoktur. Sana gerçek gücü, demokratik işleyen kurumlar verir ve bu güç kalıcıdır.’’