Büyükelçi Güdümlü Kuruluşların “Romen Gazetecilere Hakaret”E Dönüşen Ortak Toplantısı Fiyaskoyla Sonuçlandı

Romanya’da yıllardır ismi şaibe ve skandallarla anılan Tamer Atalay’ın sözcülüğünde düzenlenen toplantı, farklı soru sormak isteyen Romen gazetecilere “hakaret” formatına büründü. Tepkiler üzerine Atalay, çark ederek 'Tercüme hatasına' bağladı. Oysa video görüntülerinde hakaretler açıkça yer alıyor..

Geçtiğimiz günlerde Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın direktifi ve himayesi altında ‘Eğitim gönüllüleri aleyhinde nasıl bir strateji izleriz?’ görüşmesini müteakip, devlet güdümlü yarı resmi kuruluşlar ortak basın toplantısı düzenledi. Majestic Otel’de düzenlenen toplantı büyük bir fiyasko ve skandalla sonuçlandı.
elcilikelci
Romanya’da yıllardır ismi şaibe ve skandallarla anılan Tamer Atalay’ın sözcülüğünde düzenlenen toplantı, farklı soru sormak isteyen Romen gazetecilere “hakaret” formatına büründü. Romen gazetecilerin zekasıyla alay eden Atalay, muhataplarına “Para karşılığında Erdoğan’a diktatör dedikleri” suçlamasını yöneltti. Sesini iyice yükselten Atalay, “Türkiye, yüzde 51 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanına sahiptir. Nasıl diktatör dersiniz? Demokrasinin sembolü verilen oydur. Lütfen halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanını tenkit etmeyin.” sözleriyle gazetecilere çıkıştı. Tamer Atalay’ın sözleri salonda bulunan gazeteciler tarafından büyük tepki gördü. Gazeteciler Atalay’a, diktatörlükle yönetilen diğer ülkelerde iktidarın yüzde 90 oy oranlarına kadar yükseldiği hatırlatıldı.
“ARTIK ROMEN GAZETECİLER DE ERDOĞAN’IN KARA LİSTESİNDE’’
Elinde büyükelçiliğin tutuşturduğu Ankara merkezi notların dışında hiçbir bilgi belge olmadan haysiyet cellatlığı yapan Atalay ve yandaşlarına en sert tepki Romen gazetecilerden geldi. “Artık Romen gazeteciler de Erdoğan’ın kara listesinde” diye yazan inpolitics.ro sitesi, Türk büyükelçiliği güdümündeki işadamlarının düzenledikleri toplantıda Erdoğan’ı destekler yayın yapmamalarını ve kendisine diktatör demeleri nedeniyle Erdoğan ve Romanya’daki güdümlü adamlarının kara listesine girdiğini yazdı.
Romen gazetecileri aşağılayan toplantı ülke medyasının ilk gündem maddeleri arasına oturdu. Televizyonlardaki tartışma programlarında konuşan Romen gazeteciler, kendilerini aşağılanmış ve hakarete uğramış hissettiklerini söyledi. Gazetecilerin ortak beklentisi; toplantıyı düzenleyenlerin ve büyükelçi Osman Koray Ertaş’ın ‘kamuoyu önünde özür dilemesi.
TVR
TVR: ATALAY, ÇARK EDEREK TERCÜME HATASINA BAĞLADI
Devlet Televizyonu yönetimi (SRTV) sert bir açıklamayla Tamer Atalay’ın skandal iftiralarını kınadı. Açıklamada, Romanya televizyonu çalışanlarının bir siyasi hareketi desteklediği ya da birini kötülediği bilgisinin tamamen asılsız olduğu vurgulanarak, Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalayla iletişim kurulduğu ve Atalay’ın çark ederek tercüme hatası gerekçesiyle açıklamasını geri çektiği duyuruldu.
 
robert
“SULTANIN ETEĞİNİ ÖPEN APTALLAR!’’
“Romen gazeteciler para ve hediye aldığı için Erdoğan’a diktatör diyorlar” skandal açıklamasını yapan Tamer Atalay’a en sert tepki ünlü Romen gazeteci ve Halk Hareketi Partisi genel başkan yardımcısı Robert Turcescu’dan geldi. Turcescu, facebook hesabında şunları yazdı: “Kamuoyun önünde özür dileyinceye kadar, başta büyükelçi olmak üzere, hepsinin Erdoğan’a kölelik eden ve sultanın eteğini öperek hangi soydan olduklarını keşfetmeye çalışan aptallar olduğunu düşünüyorum. Haydi özürleri duyalım.’’
marin
ANDREAA MARİN: KENDİMİ YARI TÜRKİYELİ GÖRÜYORUM.. BU HAKARETLERİ HAK ETMEDİM
Atalay’ın skandal açıklamalarına sert tepki gösteren ünlü Romen sanatçı ve gazeteci Andreaa Marin de, yıllardır iki ülke arasında çok güzel dostluklar kurmaya gayret ettiğini hatırlattı. Kendisine yönelik bu iftiralarla şok olduğunu belirten Marin, büyükelçi ve Atalay’dan açıklama beklediğini, ‘tercüman hatasına’ bağlanan konuşmayı avukatına inceleteceğini vurguladı.
Romanya’nın en ünlü simaları arasında yer alan Andreea Marin, Erdoğan’ın hedefindeki Romanya’daki Türk okullarına da şu sözlerle övgüler dizdi: “40’tan fazla ülkeden çocuklar bu okullarda uluslararası standartlarda eğitim görüyor. Kendi çocuğum da bu okullarda okuyor. İddialar tamamen iftiradır.’’
“Ben kendimi yarı Türkiyeli görüyordum. Romanya televizyon ve medyasında Türk ve Romen dostluğu ve kültürü konusunda büyük çaba gösterdim. Bu hakaretleri hak etmedim” diyen Marin, Erdoğan’ın diktatör olduğu konusunda ise şüphesi bulunmadığını kaydetti.