Vatanseverlik Duygusuna Büyükelçi Eliyle Manipülasyon

Geldiği günden bu yana Romanya’da Erdoğan adına cadı avcılığını üstlenen Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, kendisine dokunulmazlık zırhı sağlayan diplomatlığını unutup provakatörlüğe soyundu. Başarısız darbe girişimi sonrasında büyükelçilik bahçesinde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada, Romanya’daki eğitimcileri hain ilan etti. Büyükelçi Ertaş, “Siz o hainleri biliyorsunuz.” sözleriyle Lumina okullarını hedef gösterdi.
Erdoğan iktidarının, bütün muhalifleri tasfiye amacıyla kullandığı ve başında AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli’nin çıkmasına rağmen darbe olayını Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ve eğitim gönüllülerine mal etmeye çalışan AKP’li yığınlar, Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da bir toplum kesimine karşı soykırıma varan şiddet ve saldırılara yönlendiriliyor.
Cuma gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi sonrasında Büyükelçi Ertaş, Realitatea TV’ye konuştu. Ankara’dan geldiği belli olan mesnetsiz kara propaganda bilgilerini basınla paylaşan Ertaş, Romanya’daki okulları darbecilikle suçladı. Aynı günün akşamında ise hedefine koyduğu kesime karşı, vatandaşları manipüle etmekten çekinmedi.
‘’O HAİNLERİ BİLİYORSUNUZ!’’
Darbe girişiminin olduğu cuma gecesi bir grup vatandaş büyükelçilikte toplandı. Sabaha karşı birkaç gencin “Buraya en yakın Lumina üniversitesi var, orayı gidip basalım” teklifine duyarlı vatandaşlar karşı çıktı. Bu arada muhtelif provakasyonlara karşı Romen Güvenlik Güçlerince Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı.
daghan
Cumartesi gündüz hükümet kontrolündeki Müsiad’ın yönetim kurulu üyesi D.K. aracılığıyla vatandaşlar büyükelçiliğe davet edildi. Toplanan vatandaşların getirdikleri tekbirler ve attıkları sloganlar arasında büyükelçi Osman Koray Ertaş, bir konuşma yaptı. Önce birlik beraberlikten bahseden Ertaş, birden dilini sivrilterek gündüz basın yoluyla suçladığı eğitim gönüllülerini hainlikle suçladı. Büyükelçi Ertaş, “Burada Türk vatandaşıyım diye geçinen ama kökünü kaybeden bu hainleri biliyorsunuz!” sözleriyle bu kesimi heyecanlı kalabalığa hedef gösterdi.
Vatandaşlar dağıldıktan sonra ise, gösteriyi organize eden D.K. büyükelçi Ertaş’a yaklaşarak, “Lumina okullarına yönelik bir eylem yapılmasını” teklif etti. Büyükelçi Ertaş ise, “Çok güçlü velileri var. Doğrudan hedef alırsak tepki çekeriz. Genelleyerek konuşalım.’’ cevabını verdi. Daha sonra, bir grup sivil toplum temsilcisiyle ‘neler yapılabileceğine’ dair istişare elçilik binasında devam etti.
“PARALEL TASFİYE KORKUSU’’

Bükreş’e atanmadan önce eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel kalem müdürlüğünü yapan Osman Koray Ertaş, Gül’e en yakın isimler arasında gösteriliyor. Ertaş’ın tasfiye edilmemek ve Erdoğan’a yaranmak için olayları manipüle ettiği belirtiliyor.
Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışma ekibinden olması nedeniyle, kendisine ‘paralel’ gözüyle bakılan Ertaş’ın, Erdoğan’ın tasfiye listesinden kurtulma amacıyla bu tür davranışlara girdiği belirtiliyor. Büyükelçi Ertaş’ın belge, delil sunmaksızın yaptığı açıklamalar skandal olarak yorumlanırken, Romen makamları nezdinde büyük şaşkınlıkla karşılandı.
B1 televizyonuna konuşan eski milli eğitim bakanı Liviu Pop, ‘Büyükelçinin daha net verilerle konuşması gerek.’dedi.
LUMİNA VELİLERİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ
20 yıldan fazla bir zamandır Romanya’da dostluk ve barış adası gibi faaliyet gösteren, 40 farklı ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü ve Romen yetkililerinden büyük takdir gören Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullarla ilgili skandal iftira ve açıklamalar yapan Büyükelçi Ertaş’a okul yetkilileri ve öğrenci velileri sert tepki gösterdi.
Büyükelçi Ertaş’ın bazı tv kanallarındaki iftira dolu açıklamalarına da ateş püsküren veliler okulları arayarak gerekirse Büyükelçiliği protesto etmeyi teklif etti. Öfkeli velileri, okul idarecileri yatıştırdı.
lumina
LUMİNA EĞİTİM KURUMLARI: HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACACAĞIZ
Ertaş’ın skandal iftiraları konusunda üç dilde resmi basın açıklaması yapan Lumina Eğitim Kurumları yetkilileri, büyükelçinin mesnetsiz suçlamalarını reddettiklerini açıkladı. Büyükelçinin skandal açıklamaları konusunda hem hukuki hem de Romen yetkililer nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi. Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okulların her zaman demokrasi ve hukuk devleti prensipleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde faaliyet gösterdiği vurgulandı.
“Bizimle ilgili Türkiye Büyükelçisinin yapmış olduğu ithamları reddediyoruz. Bunların gerçeklerle alakası olmadığına ve art niyetle yapılmış olduğuna inanıyoruz.” denilen açıklama şöyle devam etti: “Buna benzer ithamlara karşı, savunma adına bütün hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da okullarımız açıldıkları amaçlara, yani eğitimde performansı ve mükemmelliği yakalamaya hizmet etmeye devam edecekler. Çocuklarımızı demokratik değerlere has bir anlayışla eğitmeye devam edeceğiz. Her yıl, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanda kazandıkları madalyalarla Romanya’nın prestijini yükseltmeye devam edeceğiz.”
olimpiyat
lumina
ERTAŞ’A VE PROVAKATÖRLERE EN İYİ CEVABI MADALYALARLA VERDİLER
Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullar, bir diplomata yakışmayan iftiralara en iyi cevabı aynı gün öğrencilerinin kazandığı uluslararası başarı madalyaları ile verdi. Tamamı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencilerinden oluşan Romanya fizik olimpiyatları takımı 2 altın, 3 gümüş madalya ile Romanya’ya büyük gurur yaşattı.
Altın madalyalı Ştefan Eniceicu ve Razvan Radu ile, gümüş madalya kazanan öğrenciler Robert Raveanu, Andrei Raduc ve Tudor Cretu’yu Otopeni havaalanında velileri ve öğretmenleri karşıladı.