Türk Okulu Öğrencilerinden Romanya’ya 7 Madalya Daha

Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencileri, matematik ve fizik olimpiyatlarında 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Bu başarısıyla okul, bir kez daha Romanya’nın gururu oldu.
Eğitimde 21 yılı geride bırakan Lumina Eğitim Kurumları, her geçen başarı zincirine yeni bir halka ekliyor. Hafta içinde düzenlenen iki uluslararası bilim olimpiyatında Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencileri,kazandıkları 7 madalyayla Romanya’nın yüz akı oldu. 
oim2
Zürih’te düzenlenen fizik olimpiyatlarında Romanya’yı, tamamı ICHB öğrencilerinden oluşan 5 yarışmacı temsil etti. Ştefan Eniceicu ve Razvan Radu altın madalya ile Romanya’ya büyük gurur yaşatırken, Robert Raveanu, Andrei Raduc ve Tudor Cretu gümüş madalya kazanan isimler oldu.
olim3
57.’si bu yıl Hong Kong’da düzenlenen uluslararası matematik olimpiyatlarında ise, ICHB öğrencileri 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. 568 öğrenci arasında kıyasıya bir çekişmeye sahne olan sınavlarda, Romanya takımı toplamda 5 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.
olim4Bu sonuçlarla Romanya 109 ülke arasında 20. sırada kendine yer buldu.
Fizik ve Matematik olimpiyatlarına katılan öğrenciler, bugün Bükreş’e dönecek.