Daum: Başarı İçin Saha İçinde ve Dışında Birlik Olmalı

Romanya milli takımının başına getirilen Alman çalıştırıcı Cristoph Daum, başarının şifrelerini sıraladı: çalışma, fedakarlık ve birlik. Tecrübeli çalıştırıcı, kısa zamanda Romence öğrenme sözü verdi.

Euro 2016 grup maçlarında alınan Arnavutluk yenilgisinin ardından istifa eden Anghel Iordanescu’nun yerine, Romanya milli takımı teknik direktörlüğüne Alman çalıştırıcı Cristoph Daum getirildi. Daum ismi, bu akşam toplanan Futbol Federasyonu (FRF) yönetim kurulunda oybirliğiyle kabul edildi.

Basının karşısına çıkan Alman çalıştırıcı temel prensiplerini, çalışma, fedakarlık, birlik ve başarı olarak açıkladı. 2018 Dünya Şampiyonası’na katılmak istediklerini kaydeden Daum, ‘’Bunun için saha içinde ve dışında birlik olmamız lazım. Net kurallara ve yüksek disipline ihtiyacımız var. Oyun olarak hep atak olmayı seçeceğiz, top bizde olsa da olmasa da.’’ ifadelerini kullandı.

Romenceyi en kısa zamanda öğreneceği sözünü veren Cristoph Daum, milli takıma katkı verebilecek yabancılara Romen vatandaşlığı verilebileceğini söyledi. 62 yaşındaki çalıştırıcı, tüm mesaisini Romanya futbolunun başarısına harcayacağı sözünü verdi.

Daum yönetimindeki Romanya ilk sınavını 4 Eylül’de Karadağ’a karşı verecek.

Kariyerinde ilk kez milli takım çalıştıracak olan Cristoph Daum, Romanya milli takımının ikinci yabancı hocası ünvanını kazandı. Teknik direktörlüğe 1986’da FC Köln’de başlayan tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’un teknik direktörlüğünü yapmıştı. Daum, Fenerbahçe ile iki, Beşiktaş ile de bir kez şampiyonluk yaşamıştı.