Romanya’da Hezimetin Faturası Futbol Federasyonuna Kesildi

Arnavutluk’a 68 yıl sonra yenilerek Euro 2016’ya ilk turda veda eden Romanya’da eleştirilerin odağında federasyon var. Futbol Federasyonu başkanı ise, Euro 2016’ya katılımı başarı olarak gördüğünü açıkladı.
Fransa karşısındaki oyunla Euro 2016’da umut vaad eden Romanya, şampiyonaya dramatik bir sonuçla veda etti. Kaleci Tataruşanu’nun hatası sonucu, Arnavutluk’a Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk galibiyetini hediye eden Romanya’da, futbolseverler öfkeli. Fatura, en ucuzu olduğu için 10 yıl teknik direktörlüğe ara vermiş Anghel Iordanescu ile anlaşan Futbol Federasyonu’na kesildi. Fiziken yetersiz bir hocanın, takımı iyi hazırlayamadığı kaydediliyor. Şampiyonadan bir hafta önce 40 yıllık takım doktorunun işten atılması da federasyonun bir başka hatası olarak görülüyor. Kaleci Tataruşanu’nun, daha Fransa maçındaki hatalarıyla alarm verdiğini belirten spor yorumcuları, teknik direktörü tedbir almamakla suçluyor.
romanya (1)
TOP FEDERASYONDA
Dün akşamki hezimet sonrası gazeteciler, teknik direktör Anghel Iordanescu’ya, ‘İstifa edecek misiniz?’ diye sordu. Ancak 66 yaşındaki teknik adam, ‘’Onu federasyon başkanına sorun, ben tatile çıkmak istiyorum.’’ sözleriyle karşılık verdi.
Suskunluğunu Dolce Sport kanalına bozan Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu ise, yuvarlak ifadeler kullanmayı tercih etti. ‘’Değerlendirme dönemine giriyoruz. Yapılacak değişiklikler tartışılacak. Mümkün olan en kısa sürede kararımızı açıklayacağız.’’ Diyen Burleanu sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Realist olmak lazım, buraya katılmak da bir performanstır’’
BASINDAN AĞIR ELEŞTİRİLER
Kupaya dramatik bir şekilde veda eden Romanya, medya tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. Romania TV, ‘’Arnavutluk’a 68 yıl sonra yenilerek elendik. Tarihi yüz karası!’’ başlığını kullandı.
‘Felaket’ başlığını kullanan Gazeta Sporturilor, ‘’En ucuzu diye aylık 10 bin euroya Iordanescu ile anlaşan federasyon baş suçludur.’’ ifadelerine yer verdi.
Onlinesport.ro sitesi de, yaşanan hezimeti ‘’Ultra utanç verici’’ olarak nitelendirdi.
Romen millilerin performansı, eski futbolcuların da hedefinde. Takımın sınırlı bir güce sahip olduğunu hatırlatan eski milli oyuncu Gabi Balint, futbolcuları şu sözlerle eleştirdi: ‘’Başları yerde olacak tabii. Söylenecek söz mü kaldı?’’
Spor yorumcusu Catalin Tolontan ise, yaşadığı şoku ‘’30 derecede buz gibi oldum’’ sözleriyle anlattı.