Ramazan’a Vücudu Alıştırmanın 5 Yolu

Ramazan bu yıl da yılın en uzun ve sıcak günlerine denk geliyor. İftar ve sahur arası kısa olacağı için besleyici ve tok tutan gıdalara yönelmek gerekiyor.
Midenin uzun saatler boş kalacağı sıcak yaz günleri gelmeden vücudu Ramazan’a hazırlamak da önemli. Vücudu Ramazan’a hazırlamanın 5 yöntemi şöyle:
1 Sabah kahvaltıyı erken yapın. Eğer kahvaltınızı öğlene doğru yapıyorsanız bu alışkanlığınızı bırakın. Saat 08.00’e çekerseniz kahvaltınızı öğlene kadar vücudunuz daha zinde olur.
2  Ara öğünleri kaldırın. Sürekli bir şeyler atıştırmak midenin sürekli hareket halinde olması demektir. Bu duruma alışan mide, gün içinde açlık olmasa bile sürekli açlık hissi verebilir. Ramazan öncesi bu alışkanlıktan vazgeçmek, mideyi boşluğa alıştırmak gerekiyor.
3 Akşam yemeklerinden sonra bir şey yemeden uykuya geçin. Vücudun sindirimi kolaylaşırsa sabah daha besleyici besinlere yönelirsiniz.
4 Şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durun. Vücudunuza daha yararlı ve sağlıklı gıdalar sokun ki vücut direnciniz güçlensin.
5 Ramazan’a birkaç gün kala öğle yemeğini kaldırın. Midenizi ve zihninizi açlığa alıştırmaya çalışın.