Dobruca’dan Kiraladıkları Otobüslerle Bükreş’teki Türkçe Olimpiyatlarını Izlemeye Gelen Soydaşlar: ‘Bu Organizasyonu Yapanlara Binlerce Teşekkür..’

Maçin’den Tuzla’ya, Bayramdede’den Lumina’ya kadar Dobruca bölgesindeki 20'den fazla yerleşim merkezinden 1.150 kişi kiraladıkları 25 otobüsle Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için Bükreş’e akın etti.

Geçtiğimiz haftasonu Bükreş’te iki gün boyunca düzenlenen ve büyük ses getiren 14. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına Bükreş çevre il ve ilçelerinin yanı sıra Dobruca bölgesindeki soydaşlar da büyük ilgi gösterdi.
dbruca (11)
dbruca (2)
Maçin’den Tuzla’ya, Bayramdede’den Lumina’ya kadar bölgedeki 20 yerleşim merkezinden 1.150 kişi kiraladıkları 25 otobüsle Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için Bükreş’e akın etti.
Maçin gibi bazı yerlerde çok sayıda Romen de, Türk-Tatar komşularıyla birlikte barış-dostluk ve kardeşlik etkinliğini izlemek için Bükreş’e koştu.
dbruca (9)
Dobruca’daki bazı Romen yerel idareleri de otobüslerle etkinliği izlemeye gelen soydaşlara destek vererek bizzat uğurlamaya katıldı.
Olimpiyatları izledikten sonra bazı soydaşlar gözyaşlarını tutamadı. “Duygularımızı, sevincimizi ifade edemiyorum. Bu organizasyonu yapanlara binlerce teşekkür” diyen Tulça Maçin’den Naciye Memet isimli soydaş teyze, dbruca (8)Olimpiyatları düzenleyen Lumina Eğitim Kurumu yetkililerine teşekkür ederek emeği geçen herkesi kutladı.
dbruca (5)
dbruca (10) dbruca (6)      
 
dbruca (1)